Гран При на Испания може да се проведе без зрители


Н. Гавазов

Гран При на Испания може да се проведе без зрители

Джоан Фонсер, който е управляващ директор на състезателната писта в Монмело, не изключи провеждане на състезанието през лятото без зрители,  ако Формула 1 одобри тази опция.

"Обсъждахме различни сценарии. Едната от тях е, че сезонът започва през лятото, а другата през септември. Ако първенството започне през лятото, ще сме готови да проведем състезанието без зрители.

Можем да подготвим състезателната писта за 2-3 седмици. Но това ще бъде съвсем различно споразумение с Формула 1, защото основният ни източник на доходи ще изчезне, което означава, че условията на договора се променят.

На пистата в Барселона е невъзможно да се проведе състезание в обратна посока, както беше предложено от Силвърстоун. На първо място, това се отнася до местоположението на зоните за сигурност. Малко трасета  са проектирани с такива възможности, ние ги нямаме", заяви Фонсер.

По-рано се съобщаваше, че управляващият директор на "Силвърстоун"  Стюарт Прингъл не изключва възможността за две състезания във Формула 1 на британската писта през 2020 г.

Гран При на Испания, който трябваше да се проведе на пистата Барселона - Каталуня в Монмело, бе отложен поради пандемията на коронавирус. За да се определи световният шампион от Формула 1 за сезона трябва да се проведат най-малко осем състезания.

  Сподели
180