България повали европейския шампион и е на полуфинал в битката за Токио


Н. Гавазов

България повали европейския шампион и е на полуфинал в битката за Токио

Мъжкият национален отбор на България надигра Сърбия с 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 25:20, 15:13) в последния си мач от група "В" на олимпийската квалификация в Берлин. Така нашите волейболисти записаха 3 победи от 3 мача в груповата фаза!

С това "лъвовете", водени от Силвано Пранди, се класираха  за полуфиналите, като съперникът в тази фаза ще стане ясен по-късно, след последната среща в другата група "А".

България започна много силно срещата в Берлин и след страхотна игра на Цветан Соколов и Тодор Скримов нашият тим спечели с 25:21 точки.

Втората част се разви подобно на първата и играта вървеше точка за точка. В края обаче Сърбия се възползва от няколко грешки в нашето поле и стигна до изравняването след 24:26.

България все пак стигна до успех в третия гейм, който гарантира класирането ни на полуфиналите в турнира. След успех отново с 25:21 дойде голямото успокоение в нашия лагер и за четвъртата част Силвано Пранди смени целия състав и даде шанс на резервите.

Този ход доведе до драстичен спад в играта на тима ни и Сърбия отново изравни геймовете след 20:25.

В тайбрека Пранди отново остави на полето резервите си, но България успя да стигне до крайната победа след страхотна игра в защита и 15:13.

  Сподели
205