Хирн: Уайлдър и Фюри ще претендират за 50% от премията за бой с Джошуа


Н. Гавазов

Хирн: Уайлдър и Фюри ще  претендират за 50% от премията за бой с Джошуа

Промоутърът Еди Хърн заяви, че световният шампион на WBC Деонтей Уайлдър (42-0-1, 40 КО) и британският в тежка категория Тайсън Фюри ще могат да претендират  за половината от наградния фонд от възможна битка с настоящия световен шампион в тежка категория според WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (23-1, 21 КО).

"Сега много неща се промениха. Миналата година Уайлдър и Фюри печелеха 10-15% от сумата, която Джошуа спечели. Антъни се движеше без поражение, беше ясен лидер на дивизията. Предложих и двамата по 40%. Мисля, че бе честно. И двамата обаче настояваха за 50/50. И тогава им отказах", заяви Хърн.

"През последните 12 месеца Джошуа бе победен, но успя да вземе реванш. Мисля, че сега той достигна ново ниво. Междувременно Фюри и Уайлдър се сблъскаха лице в лице и за сметка на това повишиха стойността си - особено в САЩ. Сега ги познават. И двамата боксьори изглеждат невероятно в момента.

Не мисля, че те заслужават 50% от битката. Но сега ясно виждам аргументите в полза на равнопоставеното разпределение на премиите. Окончателното решение ще бъде взето от Джошуа. Няма да му налагам нищо и няма да го подтиквам към някакво конкретно решение. Знам, че той възнамерява да се бие срещу тях - особено след двубоя между Уайлдър и Фюри", добави промоутърът.

  Сподели
105