Герасимов: България има шанс да се върне в Лигата на нациите


Н. Гавазов

Герасимов: България има шанс да се върне в Лигата на нациите

Мениджърът на женския национален отбор на България по волейбол Любомир Герасимов коментира правото на страната да организира финалния турнир от Златната европейска лига при жените. Турнирът ще се проведе на 20 и 21 юни, а съперници на българките в група А са Франция, Унгария и Беларус. Домакинът плюс победителите от трите предварителни групи, или най-добрият втори (ако България е първенец) се класират за финалната четворка, която ще се играе в два полуфинали мача и финал.

- Г-н Герасимов, доволни ли сте от домакинството в Златната лига?

- Изключително сме доволни, защото това съвпадна с нашата стратегия, която начертахме с Иван Петков, а именно да използваме първите мачове от Златната европейска лига за обиграване на някои от младите и перспективни състезателки, като дадем възможност на по-опитните да отпочинат след тежките първенства. Целта е в заключителната част да атакуваме финал на Златната лига и да сме в най-добра спортна форма на Чалъндж турнира на международната федерация.

- Вашият коментар за съперниците в групата?

- Те са на добро ниво. Играли сме срещу всички, познаваме отборите и ще се постараем още в групата да покажем добри игри. Тук е мястото да благодаря от името на щаба на националния отбор за подкрепата на ръководството на федерацията, Министерството на младежта спорта и лично на  министър Красен Кралев за спечелване на домакинството.

-Смятате ли, че имаме шанс да се върнем в Лигата на нациите?

-Смятам, че това е абсолютно реално и мисля, че за в бъдеще това е целта, която трябва да преследваме с всичките поуки, които сме извадили от първото участие през тази година и с много по-добра стратегия за следващи години. Вярвам, че щабът и състезателките имат сили да постигнат тези резултати.

  Сподели
116