Хамилтън получил главоболие от пистата в Остин


Н. Гавазов

Хамилтън получил главоболие от пистата в Остин

Състезателят на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че му е било трудно заради многото неравности, които се появиха на "Track of the Americas“ в Остин.

"Това е най-неравната писта, която съм карал. Получих толкова силно главоболие. На някои места неравностите не са толкова лоши, те придават характер на пистата. Не съм фен на напълно гладките състезателни писти. Но тук има такива огромни неравности и това е проблем за нас, защото окачването ни не е толкова твърдо. Окачването има голям ход, така че усещате всичко с задника си, а гърбът поема цялата компресия - усещанията бяха ужасни.

Имах силно главоболие след първата тренировка. Трябваше да легна, едва това се почувствах по- добре.

Сигурен съм, че в бъдеще пистата ще бъде изменена, но сега трябва да стъпим на това, което имаме. Всички пилоти са в една лодка. Трябва да сложа възглавница на седалката или нещо друго!", заяви Хамилтън.

Напомняме, че Люис записа най-добро време във втората свободна тренировка преди Гран при на САЩ. Той направи обиколка за 1:33.232  и остави зад себе си Шарл Льоклер от Ферари и пилота на Ред Бул Макс Верстапен.

Третата тренировка е от 20:00 часа днес, а квалификацията от 23:00. Стартът е утре от 21:10, като на Хамилтън му е нужно място сред първите осем в състезанието, за да си гарантира спечелването на шеста световна титла.

  Сподели
122