Викъри: Шиникова наруши правилата


Н. Гавазов

Викъри: Шиникова наруши правилата

Американската тенисистка Сакия Викъри остана недоволна от поражението си в полуфиналния мач от квалификациите на US Open с Изабела Шиникова от България - 1: 6, 6: 4, 6: 7 (6: 8).

Спортистката  от САЩ спечели мачбол в решаващ сет. Тогава българката поиска медицинска почивка, след което тя спечели три разигравания и спечели мача.

"6: 4 при тай-брейка в третия сет на US Open. Моята опонентка показа, че има схващане и си взе медицински тайм-аут, което е в разрез с правилата. Няма да се изненадам, ако всички се преструват, че нищо не се е случило и не предприемат действия“, написа американката в своя Twitter.

Не всички потребители обаче се съгласиха с тенисистката. Един от тях посъветва американката по-малко да ругае по време на мачове, на което Викъри отговори: "Крещенето не е забранено от правилата, идиот“.

Напомняме, че срещата продължи 2 часа и 13 минути. В решаващия финален квалификационен кръг Шиникова ще срещне Ана Богдан (Румъния). Ако запише още един успех, Шиникова за първи път в кариерата си ще се класира за основна схема на турнир от Големия шлем.

  Сподели
429