Рубльов надделя над Федерер в Синсинати


Н. Гавазов

Рубльов надделя над Федерер в Синсинати

Андрей Рубльов хвърли  голямата бомба на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, след като в двубой от осминафиналите се наложи над седемкратния победител в състезанието Роджър Федерер с 6:3, 6:4.

21-годишният Рубльов, който се намира на 70-о място в световната ранглиста, имаше нужда от  62 минути, за да постигне успеха си.

В четвъртфиналите Рубльов ще играе със сънародника си Даниил Медведев, който продължи чудесното си представяне на американска земя с успех с 6:2, 6:1 над германеца Ян-Ленард Щруф.

Другият голям  Новак Джокович обаче нямаше проблеми и се  класира за следващия етап на турнира. Сърбинът победи с 6:3, 6:4 испанеца Пабло Кареньо-Буста за 91 минути. Джокович направи по един пробив и в двата сета и бе безпогрешен на свой сервис.

За място на полуфиналите Джокович ще играе с французина Люка Пуй, който спечели с 6:7(3), 6:4, 6:2 срещу руснака Карен Хачанов.

Останалите  четвъртфиналисти са белгиецът Давид Гофен, испанецът Роберто Баутиста Агут, французинът Ришар Гаске и дебютантът в тази фаза Йошихито Нишиока от Япония, които постигнаха двусетови победи.

  Сподели
432