Сестри Стоеви ще продължат да се състезават за България


Н. Гавазов

Сестри Стоеви ще продължат да се състезават за България

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви обявиха, че продължават да се състезават за България. Напомняме, в края на май те обвиниха Федерацията в отклоняване на средствата, отпускани от държавата, както и в "арогантност и откровена неприязън".

Двете дори  обявиха, че ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров заради присвоени пари от наградни фондове. Стигна се до размяна на обвинения с Федерацията, а в скандала се замесиха и други спортисти, обвинявайки сестрите в звездомания.

В крайна сметка два месеца след като съобщиха, "че се предават и няма да играят за страната", сестри Стоеви размислиха и ще участват на Световното първенство.

"След много срещи и разговори с министър Кралев ние взехме решение да поставим на първо място националния ни интерес и да участваме на световното първенство през август. Също така ние ще вземем участие в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Благодарим на адвокат Радостин Василев, че ни помогна да вземем правилното решение в този труден за нас период", съобщиха бадминтонистките във "Фейсбук".

Според министъра на спорта Красен Кралев двете сестри са имали предложение да играят  за Франция.

  Сподели
587