Южноафриканец спечели деветия етап на Тур дьо Франс


Н. Гавазов

Южноафриканец спечели деветия етап на Тур дьо Франс

Дарил Импи от Южна Африка спечели 9-ия етап от Тур дьо Франс 2019 Сент Етиен - Бриуд, който е с дължина 170.5 км. Така 34-годишният състезател стана вторият колоездач от ЮАР след Робърт Хантер, който печели етап от френския Гран при.

Африканецът се откъсна напред в група от още 13 състезатели. Десет километра от финала основната група изоставаше от челниците с над 14 минути. 13 км до финала Дарил догони Лукас Пьостлбергер и атакува Николас Рич, а на 8 км от финала отговори на атаката на Тиш Бенот и двамата така продължиха до последния метър. Рич не издържа на темпото и отпадна от борбата.

 

 

 

Импи и Бенот завършиха с време 4 часа, 3 минути и 12 секунди. Словенецът Ян Тратник е на 3-о място, изостанал на 10 секунди от тях, изпреварвайки други двама белгийци- Оливер Наесен и Яспер Стюйвен, които са с времето на 3-ия. Утеха за Тиш остана червената фланелка за най-агресивен колоездач.

След етапа начело в генералното класиране остана Жюлиен Алафилип, който заедно с другите сериозни фаворити се наслаждаваха на сравнително лесен ден в неравния 9-и етап.

Времето на водача е 38 часа, 37 минути и 36 секунди. Джулио Чиконе (Италия) е на 2-о място с 23 секунди изоставане, а Тибо Пино (Франция) е на 3-а позиция на 53 секунди.

Италианецът Алесандро де Марки беше приет в болницата с наранявания по лицето след неприятна катастрофа 8 километра след началото.

  Сподели
335