Димитров се изкачи с едно място в ранглистата


Н. Гавазов

Димитров се изкачи с едно място в ранглистата

Григор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста и вече заема  47-ма позиция. 28-годишният българин преодоля квалификациите на турнира от категория АТР 250 в Женева и тази вечер около 19:00 часа българско време ще се изправи срещу аржентинеца Федерико Делбонис в първия кръг на основната схема в Швейцария.

Димитър Кузманов, който в неделя завоюва в Анталия 18-ата си титла от серията Фючърс, отстъпи с две позиции и вече е №330 в класацията на АТР.

В челото на световната ранглиста има малко промени. Лидер е Новак Джокович, следван от шампиона в Рим Рафаел Надал, а трети е Роджър Федерер.  Четвърти е Доминик Тийм, а  Стефанос Циципас измести от петото място Кей Никишори.

При дамите, Виктория Томова слезе с две места до 174-ото. Тази седмица тя ще участва в квалификациите на Ролан Гарос в Париж.

Изабела Шиникова е 197-а, а Сесил Каратанчева е №268 в подреждането. Лидер е Наоми Осака, а шампионката от Рим Каролина Плишкова прогресира с пет позиции до №2. Симона Халеп отстъпи на трето място.

  Сподели
385