Пулев обмисля да съди Суши


Н. Гавазов

Пулев обмисля да съди Суши

Кубрат Пулев призна, че обмисля  да заведе иск срещу репортерката Джени Суши, която целуна след боя с Богдан Дину. Напомняме, че вчера Атлантическата комисия на Калифорния отне лиценза на българина заради скандала.

"Не са предявявали никакви искове. Много хора ме съветват аз да заведа иск срещу нея. Ще видим. Не смятам, че ще се стигне до по-нататъшни съдилища. Смятам, че те са интелигентни хора и видяха, че истината възтържествува. Може би тя ще си остане с лайковете и краткия интерес около нея.

Много говорихме. Аз обясних какво се е случило. Тя в някои моменти не отговаряше на въпросите, защото нейната адвокатка така ѝ каза. Един човек, ако казва истината, защо да не отговори? А когато криеш нещо, естествено е да не отговаряш.

Имахме план да играя на 15 юли в Лас Вегас, на същата галавечер с Тайсън Фюри, но това няма да може да се осъществи. На 22 юли трябва да има още едно изслушване и да се види докъде съм стигнал с програмата", заяви Пулев.

Кобрата ще остане без лиценз поне до 22-и юли, когато отново ще бъде преразгледан неговият случай. Комисията потвърди наказанието от 6 месеца, но то започва от момента на целувката, която се случи на 23-и март март (тоест изтича през септември, ако няма отмяна на въпросното изслушване на 22-и юли). Освен отнетия временно лиценз, Пулев ще трябва да премине през тренировъчен курс за сексуален тормоз и да плати глоба в размер на 2 500 щатски долара.

Следващото изслушване е на 22-и юли и, ако българинът е изпълнил постановленията на Комисията, би трябвало правата му да бъдат възстановени. Към настоящия момент той няма право да се боксира където и да е на територията на САЩ. Ако обаче Кубрат не посети и не завърши успешно курса за сексуален тормоз до 22-и юли, то тогава наказанието ще бъде удължено на 12 месеца, а глобата ще бъде увеличена с още 2 500 щатски долара. В 14-дневен срок той трябва да представи на Комисията къде ще премине през този курс, като условието е да се проведе в САЩ.

За да се бие отново в САЩ, независимо в кой щат, първо ще трябва да потърси Калифорнийската атлетическа комисия за одобрение преди да търси лиценз където и да било другаде.

420