Троян посреща състезателите от Европейския шампионат на Великден


FUTBOL-TV

Троян посреща състезателите от Европейския шампионат на Великден

На Велика събота и на Възкресение Христово край мотополигон "Троян“ ще празнуват пилотите от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65, ЕМХ 85 и OPEN, както и от BMU Euro MX шампионата в класовете МХ2/МХ и Veteran. Заявка за участие са подали 112 състезатели от 13 страни – България, Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия, Гърция, Молдова, Чехия, Украйна, Хърватска, Словения, Унгария и Кипър.

Днес в Пресклуб "България“ председателят на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков сподели, че е щастлив да приветстваме с "Добре дошли“ на Великден близо 115 състезатели на едно от най-добрите трасета. Зад това стоят къртовски усилия. Ние сме номер едно като база, като качество на състезателите и условия за зрителите, подчерта г-н Петков предимството на страната ни в мотоциклетния спорт и благодари специално на кмета на Община Троян Донка Михайлова. Тя изрази радостта си, че заедно с БФ Мотоциклетизъм поддържат толкова добра база. Михайлова съобщи, че утре специални награди ще получат световния вицешампион по биатлон за мъже Владимир Илиев, носителката на 2 сребърни медала от Световната купа по биатлон Милена Тодорова и еврошампионката по самбо Ана-Мария Мануилова.

Троян се гордее и с един от най-изявените мотоциклетисти през последните години Майкъл Иванов, който е фаворит в клас МХ2 на предстоящия шампионат. Основният въпрос е дали ще видим Майкъл и в клас OPEN.

В клас OPEN/MX1 конкуренцията е изключително силна, като на старта ще зрителите ще видят чешката тройка Мартин Мичек /еврошампион 2018/, Петър Бартош и Петър Михалец.

В клас MX/Veteran ще се надпреварват амбициозни претенденти. Мартин Тодоров и Григор Царев диктуват темпото в стартовете. И двамата обаче са притискани от румънеца Йонут Кояну.

Сериозна е конкуренцията в началото на сезона и при най-малките в клас EMX65, които имаха изключително трудно състезание с лоши метереологични условия в Кишинев преди две седмици и поради това отменени маншове и пропуснати точки. Сред най-сериозните ни надежди за подиум на предстоящия шампионат в Троян са Мирослав Димитров, Дани Цанков, Тихомир Йорданов, Венцислав Тошев.

При пилотите в клас ЕМХ85 конкуренцията е не по-малка, като двама от основните претенденти за победата са българите Виктор Бориславов и Християн Георгиев.

  Сподели
426