Милър губи най-малко 8 милиона заради проваления бой с Джошуа


Н. Гавазов

Милър губи най-малко 8 милиона заради проваления бой с Джошуа

Американският непобедим супертежък  Джарел Милър ще загуби близо 8 милиона долара за отмяна на боя с Антъни Джошуа заради допинг. Джарел няма да получи хонорара си в размер на 4.9 милиона долара, а също така още 3 милиона долара за това, че не може да изпълни задълженията си по договора с DZAN. В тези цифри не попадат доходите от британските зрители по системата pay-per-view, които вероятно щяха да надхвърлят 1 милион долара.  

 Първоначално планираната битка между Милър и Антъни Джошуа трябваше да бъде дебют за британеца в САЩ и да се проведе на 1 юни в Ню Йорк. Това обаче няма да се случи, след като Джарел се провали във втория тест на VADA, както стана ясно вчера. Този път американецът даде положителна проба за допинг на веществото HGH.

В сряда Милър даде положителен допинг тест за вещество GW1516 (ендуробол). Тогава урината на американеца за тестовете  бе взета от представители на VADA на 20 март. Според източника, положителният HGH -тест е бил взет на деуга дата.

Световният шампион в тежка категория WBA Super, IBF и WBO Антъни Джошуа ще съобщи  името на следващия си съперник в началото на следващата седмица. Сред потенциалните противници на Джошуа са кубинецът Луис Ортис.

  Сподели
426