Алберт Попов: Сезонът ми беше страхотен, гладен съм за още успехи!


FUTBOL-TV

Алберт Попов: Сезонът ми беше страхотен, гладен съм за още успехи!

На специална церемония в Пресклуб "България“ най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов бяха наградени за спортист и треньор №1 за месец януари в традиционната анкета на Пресклуба  сред спортните медии и редакции. Попов получи  19 гласа от участвалите в анкетата 19 редакции, а Борисов има 16 гласа, 2 гласа получи  старши треньорът на ВК Хебър /Пз/, а 1 глас има Небойща Видич – наставник на БК "Балкан“.

21-годишният Алберт Попов направи два пробива в топ 10 на Световната купа в дисциплината слалом през първия месец от годината. Първо той завърши на 9-та позиция в Кицбюел (Австрия) на 26 януари, а три дни след това се класира  на 6-то място в Шладминг (Австрия).

“Сезонът за мен беше страхотен. Преди неговото начало целта ни беше да запишем поне 1 точка за Световната купа, а в края на сезона спечелихме 95. Сега ми предстои републиканския шампионат в Банско, след което ще имам няколко седмици почивка. Гледам напред към новия сезон и съм гладен за още повече успехи. Искам да благодаря на моето семейство, на всички хора във Федерацията по ски начело с президента Цеко Минев и най-вече на моя треньор Ивайло Борисов. Без него нямаше да как да изживеем тази обща наша мечта, която осъществяваме в момента", заяви Попов при получаване на наградата и допълни:

"Аз очаквах в началото на сезона да постигна по-добри резултати в гигантския слалом,а най-големите успехи ги постигнах в слалома. Продължаваме паралелно да тренирам слалом и гигантски слалом, за спускане и Супер Г засега не мисля. Най-радостния момент за мен бе когато след състезанието в Шладминг дойде лично да ме поздрави Кристоферсен. Очакванията към мен вече са по-големи, вниманието от страна на медиите –също, но това не ми пречи, а още повече ме мотивира. На първо място за мен е работата и самите тренировки, а след това са резултатите", заключи Попов.

“Аз също искам да благодаря на Алберт за усилията и това, че ме изтърпява. Благодаря и на всички, които му стискат палци и оценяват нашите резултати. Постиженията на Алберт не са случайни и не са станали от днес за утре. Те са плод на дългогодишна работа, която сега започна да се отплаща. Още на първия старт за сезона в Леви (Финландия) на 18 ноември влязохме в точките с 20-то място и усетихме тогава, че сезонът ще бъде добър. Бяхме едновременно и радостни, и  изненадани, но продължихме усърдната работа. По време на състезанията в слалола и в гигантския слалом Алберт се състезава със скиори,от  които 70 или дори 80%  са се специализирали само в едната дисциплина. Днес е невъзможно някой да кара и четирите дисциплини. Има голяма вероятност подготовката за следващия сезон да я проведем на друг континент – в Аржентина или в Нова Зеландия. Ние ще продължим да се борим и в слалома, е в гигантския слалом, като се надявам Алберт да бъде сред 30-те най-добри и в някои от състезанията да се качи и на подиума“, коментира Ивайло Борисов.

  Сподели
492