България с тежка загуба от Русия в световните квалификации


Н. Гавазов

България с тежка загуба от Русия в световните квалификации

Баскетболистите от националния отбор на България претърпяха тежка загуба със 104:60 от колегите си от Русия в мач от световните квалификации, който се проведе  в Ботевград. Това е най-тежката загуба на "трикольорите"  за последните 17 години, когато губим с 45 точки от Литва.

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.

След този мач България с 15 т. остава на предпоследно пето място в групата си, на две точки пред Босна и Херцеговина и на два пункта след Финландия. Лидер е Франция (20т.), следвана от Чехия (19 т.), а трета е Русия (18 т.).

"Мога само едно нещо да кажа – играхме слабо в защита и в нападение. Започнахме мача изключително меко в защита - завършихме с 52 точки на полувремето и само пет фала, като петия беше 5 секунди преди края. Спокойно мога да кажа, че в защита почти не сме играли. Отделно, в нападение организацията ни беше слаба. Трудно си създавахме положения за стрелба, а трябва да отчетем и високия процент стрелба на противника. На тази база се получава и голямата разлика.

Много съжалявам, че днес изглеждахме по този начин. Едно от нещата, на които акцентирах на играчите е, че последните впечатления са най-трайни, а за съжаление днес бяхме коренно различни от представянерто си в последните три години", заяви старши-треньорът на националния отбор на България  Любомир Минчев.

  Сподели
420