Джошуа надви Кличко пред 90 000 на Уембли


Н. Гавазов

Джошуа надви Кличко пред 90 000 на Уембли

Антъни Джошуа победи Владимир Кличко с технически нокаут в 11-я рунд в мач за титлите в IBF и WBA. Двубоят се проведе на стадион "Уембли" пред 90 000 зрители, което е рекорд за боксов мач за Англия.

Първите три рунда бяха равностойни, като двамата боксьори действаха внимателно и в средно темпо. Англичанинът контролираше лявата ръка на украинеца, който от своя страна се справи с дясната ръка на съперника си. През четвъртия рунд Джошуа стана по-агресивен и успя да проведе няколко точни атаки.

В петия рунд британецът тръгна в атака от първите секунди и изпрати Кличко на пода. Реферите отчетоха нокдаун, но Джошуа не успя да развие успеха си, нещо повече, Антъни едва остана крака след уникален десен прав на украинеца. Шестият рунд бе за Владимир, който изпрати Джошуа в нокдаун. Веднага след това украинецът нанесе два бързи удара, с които принуди изморения си съперник да се влачи по пода.

В седмия рунд Антъни започна да идва на себе си, като почти през цялото време се защитаваше и едва в края отговори на атаките на Кличко. Британецът напълно се възстанови в осмия рунд, проведе няколко атаки, които украинецът спокойно отрази.

Следващите два рунда бяха равностойни, като двамата съперници събираха сили за решаващите минути на боя. Едва в края на десетия рунд Джошуа стана по-агресивен и започна да атакува със силови удари, но Кличко контролираше.

Всичко приключи в 11-я рунд, в средата на който Джошуа изпрати Кличко на пода. Владимир продължи боя, но не успя да се възстанови: британецът нанесе силни удари, Кличко отново падна, стана много трудно и след няколко секунди реферът спря мача.

Официалният резултат в боя - победа за Антъни Джошуа с технически нокаут в 11-я рунд. Относно финансовата част на боя, двамата ще вземат по 10 милиона паунда, като тази сума може да нарасне до 15 милиона, в зависимост от резултатите от транслацията на мача.

 

  Сподели
401