Липи: Моите бивши играчи ще станат велики треньори


Н. Гавазов

Липи: Моите бивши играчи ще станат велики треньори

Бившият старши-треньор на Ювентус Марчело Липи сподели мнение за своите бивши футболисти, които в момента се изявяват на треньорското поприще.

"В полузащитата имах Конте, Дешан и Соуса. След това дойде и Зидан. Всички те са по пътя да станат велики треньори. Антонио наистина стана силен треньор, тъй като предава своите индивидуални качества на всеки отбор, с който работи. Убеден съм, че ще спечели Висшата лига на Англия с Челси. Той е от хората, които не могат да си позволят да изпуснат нещо от ръцете си", заяви Липи.

"Дешан още тогава бе треньор в полузащитата, той имаше специално разбиране за тактиката. Зидан по-скоро бе лидер на техническо ниво и ми хареса отношението му към живота след края на игровата кариера. Той прояви мъдрост, което веднага даде своите плодове. Текущият сезон потвърждава, че това не е случайно", добави специалистът.

"Много съм разговарял със Соуса за тактиката и виждам, че сега той добре се справя с тактическите въпроси и постройката на отбора си. Впрочем, Фиорентина показа забележителен съвременен футбол през първия му сезон начело на "виолетовите", каза още Липи.

"Ювентус е лидер в Италия и такъв ще бъде в близко бъдеще. Това е клуб с ясна стратегия, с отлична организация вътре и ясни правила. Там знаят какво правят и целенасочено изпълняват своя план. Клубът е стабилен и по отношение на финансите, а това дава увереност. В момента Ювентус се намира на едно ниво с Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен", завърши италианският специалист.

 

  Сподели
147