Федерер с трета победа през сезона


Н. Гавазов

Федерер с трета победа през сезона

Рекордьорът по титли от Големия Шлем Роджър Федерер спечели титлата от турнира в Маями след победа с 6:3, 6:4 срещу Рафаел Надал. Швейцарецът стигна до успеха след час и 34 минути игра, за да триумфира с 91-ата си титла. Роджър изпълни 5 аса срещу 4 на Надал, допусна една двойна грешка, толкова направи и испанецът. Швейцарецът два пъти хвана подавания на своя противник. Така резултатът от личните срещи бе намален на 23:14 в полза на Надал, но последните 4 мача бяха спечелени от Федерер.

Федерер имаше проблеми със сервиса в началото и се наложи да спаси в първия гейм две точки за пробив. Малко по-късно и Надал бе изправен пред същата опасност, но уверено се справи, за да спечели гейма си - 2:2. След това всеки гейм и на двамата преминаваше през опасност за пробив, като първият, който успя да реализира този си шанс бе Федерер. Той взе подаването на Рафаел от шестия опит за 5:3, а след това приключи всичко със сервис.

След почивката Федерер стигна до точка за пробив при 4:4 след намеса на мрежата и този път я реализира. Швейцарецът вече имаше предимство със своя сервис и в крайна сметка всичко приключи в два сета.

Така 35-годишният Федерер спечели трите най-силни турнира дотук през сезона - Australian Open и мастърсите в Индиън Уелс и Маями. И трите пъти го направи след победи срещу испанеца. 

Успехът донесе на швейцареца 1000 точки за рейтинга и 1 175 505 долара. Така Роджър се завърна в топ 4.

 

  Сподели
120