ЦСКА Москва - Тотнъм: Труден тест за двата отбора


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - Тотнъм: Труден тест за двата отбора

ЦСКА Москва - Тотнъм
Стадион: "ЦСКА Арена", Москва
Дата: 27.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Матеу Лаос (Испания)

ЦСКА и Тотнъм се изправят един срещу друг в двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще потърсят своята първа победа в турнира. Руският отбор направи драматично завръщане в първия мач, след като губеше с 2:0 в Леверкузен. Попаденията на Дзагоев и Еременко възстановиха равенството, дори "армейците" можеха да си тръгнат с нещо повече в тази среща. Що се отнася до вътрешното първенство, там хората на Слуцки изпуснаха да оглавят класирането, след като не успяха да победят Краснодар у дома. След осем изиграни кръга ЦСКА е втори, на точка от лидера Спартак.

Тотнъм откровено се провали на старта на турнира, записвайки поражение с 2:1 срещу гостуващия Монако. Както в мача на ЦСКА, всичко голове паднаха през първото полувреме. Силва и Лемар изведоха гостите напред в резултата, а Алдервейрелд намали преди почивката. През второто полувреме "шпорите" натиснаха и доминираха, но така и не успяха да намерят пътя към вратата на своя съперник, който упорито се бранеше. Тази загуба по никакъв начин не се отрази на колектива на Маурисио Почетино, който след това записа три победи, които помогнаха на тима да се класира за четвъртия кръг в Купата на Лигата и да се изкачи на второ място в класирането на Висшата лига.

Домакините нямат кадрови проблеми. Кауна се възстанови от травмата, но няма да играе в мача. Не стоят така нещата при гостите. Дембеле, Сисоко, Дайър, Роуз и звездата на тима Кейн са контузени, което е проблем за треньорския щаб. Това означава по-къса пейка за лондончани, ограничена възможност за осъществяване на ротации и повече умора в играчите.

Москва е трудно място за гостуващите отбори. ЦСКА има само една загуба в последните си седем мача тук, а равенствата са срещу силни съперници като Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Рома. В същото време Тотнъм, който разполага с талантлив състав, има проблеми в двубоите си със силните тимове, като за пример ще дадем срещите с Ливърпул и Монако, които се играха в Лондон.

От всичко казано по-горе следва да очакваме труден мач за Тотнъм, с оглед и на враждебната атмосфера на стадиона. Няма да е изненадващо, ако домакините си спечелят мача, но с оглед на класата на "шпорите" по-реално изглежда да видим едно равенство, включително и такова без отбелязан гол.

Прогноза: ЦСКА Москва - Тотнъм 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

10 септември ЦСКА Москва - Терек 3:0 (Висша лига)
14 септември Байер Леверкузен - ЦСКА Москва 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Криля Советов - ЦСКА Москва 1:2 (Висша лига)
21 септември Енисей - ЦСКА Москва 2:1 (Купа на Русия)
24 септември ЦСКА Москва - ФК Краснодар 1:1 (Висша лига)

Тотнъм:

10 септември Стоук Сити - Тотнъм 0:4 (Висша лига)
14 септември Тотнъм - Монако 1:2 (Шампионска лига)
18 септември Тотнъм - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Джилингам 5:0 (Купа на Лигата)
24 септември Мидълзбро - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Тотнъм

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242