Борусия бие с шест, Реал обърна Спортинг в края


И. Ангелов

Борусия бие с шест, Реал обърна Спортинг в края

Реал Мадрид започна пътя към защитата на титлата в Шампионска лига с драматична победа на своя "Сантиаго Бернабеу" срещу Спортинг с 2:1. Същевременно, в другата среща от шеста група на най-комерсиалния турнир във футбола Борусия Дортмунд победи Легия Варшава с 6:0 на гости на "Пепси Арена".

Реал пострада от гол в самото начало на второто полувреме днес, когато Бруно Сезар бе намерен на добра позиция и стреля фалцово ниско през Касия за 1:0. Кристиано Роналдо спаси Реал Мадрид само минута преди края когато с невероятно изпълнение той заби топката в дясната греда и мрежата и даде шанс на Реал в 94-ата минута да обърне резултата. Това стана когато Алваро Мората се възползва от брилиантната игра на Родригес от ляво и центриране право на главата на нападателя за добър удар и обрат с 2:1.

Борусия разпиля Легия от самото начало на мача. В 7-ата минута Гьотце наказа домакините след лоши действия в отбрана за 1:0. В 15-ата минута Сократис Папастатопулос с глава удвои когато бе намерен от статично положение, изпълнено от Рафаел Герейро. 

2 минути след това 3:0 направи Марк Бартра след като добави след един удар от пряк-свободен удар. След почивката вкара Герейро в 51-ата минута отново след добавка. В 76-ата минута 5:0 направи Гонзало Кастро, само секунди след появата си в игра. В 87-ата минута Обамеянг завърши срещата за 6:0.

  Сподели
138