Брюж - Лестър: Лисиците ще спечелят първи точки в ШЛ


Н. Гавазов

Брюж - Лестър: Лисиците ще спечелят първи точки в ШЛ

Брюж - Лестър
Стадион: "Ян Брейдел", Брюж
Дата: 14.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)

Победителят във Висшата лига на Англия Лестър ще направи своя дебют в Шампионска лига, когато в сряда вечер се изправи срещу Брюж в първи мач от груповата фаза на престижния клубен турнир.

Белгийският първенец от своя страна се завръща в Шампионска лига за първи път от сезон 2005/06 и ще направи опит да се класира за плейофите, след като не успя да го направи в предишните си пет опита. През миналия сезон Брюж се състезаваше в Лига Европа, където се провали, записвайки само една победа от шест мача.

За Лестър много се изписа и мнозина твърдят, че приказката за "лисиците" вече приключи, особено след поражението от Ливърпул през уикенда. Но това са силни думи - никой не може да отнеме титлата на Лестър, а отборът е пълноправен участник в Шампионска лига, където е амбициран да впечатли. Предимството на дебютанта е, че има начело специалист, който в четири от петте си участия в турнира е успявал да изведе отборите си в плейофите.

Това ще е първа официална среща между двата отбора. Интересното е, че Брюж има относително добри резултати срещу английски отбори, записвайки 6 победи, 2 равенства и 2 загуби от 10 мача, като белгийците са непобедени в последните си 8 двубоя с тимове от Висшата лига.

Мач-загадка, ако може така да определим утрешния сблъсък. И двата тима не се намират в добра форма. Лестър има само една победа в последните си 4 мача, Брюж също има един успех в последните си 5 двубоя. Като се има в предвид, че белгийците се представят лошо в Европа през последните години, а англичаните имат проблеми напоследък, много е вероятно срещата да завърши без победител. Коефициентът на bet365 за гол на двата отбора е 1.8, а това, комбинирано с равенство (коефициент 3.30), би донесло прилична печалба на тези, които играят по този начин.

Прогноза: Брюж - Лестър 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Брюж:

05 август Оостенде - Брюж 1:0 (Първа Дивизия)
14 август Брюж - Локерен 1:0 (Първа Дивизия)
20 август Кортрайк - Брюж 2:1 (Първа Дивизия)
28 август Брюж - Стандарт Лиеж 2:2 (Първа Дивизия)
09 септември Беверен - Брюж 1:0 (Първа Дивизия)

Лестър:

07 август Лестър - Манчестър Юнайтед 1:2 (Къмюнити Шийлд)
13 август Хъл Сити - Лестър 2:1 (Висша лига)
20 август Лестър - Арсенал 0:0 (Висша лига)
27 август Лестър - Суонзи 2:1 (Висша лига)
10 септември Ливърпул - Лестър 4:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Брюж - Лестър

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
102