Базел и Лудогорец няма да се победят


FUTBOL-TV

Базел и Лудогорец няма да се победят

Базел - Лудогорец
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 13.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)



Базел приема Лудогорец на свой терен в първа среща от груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима отново ще премерят сили, след като преди две години отново попаднаха в една група и изиграха две срещи, в едната, от които разградчани бяха крайния победител. Сега прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

В състава на Лудогорец има само една въпросителна преди мача с Базел. Клаудиу Кешеру беше опериран преди броени дни в Букурещ. Нападателят на Лудогорец легна под ножа във Военна болница в столицата на Румъния, след като се контузи в мач на родината си. Кешеру бе със счупена скула и орбитална кост и затова се наложи да претърпи хирургическа интервенция. Нападателят обаче е говорил с треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев и шефовете на отбора. Той е изразил желание да играе в мача на разградчани срещу Базел. Иначе със сигурност в следващия месец Кешеру ще носи предпазна маска на лицето.

Добри новини има около другия контузен футболист в Разград – Абел Анисе. Халфът от Мадагаскар започва пълноценни тренировки и има шанс да играе срещу Базел. Анисе бе извън терените известно време, но игра малко срещу Черно море в петък. Като цяло Георги Дерменджиев има повече въпросителни за това кои измежду всички налични и класни играчи да стартират като титуляри. Все пак почти сигурно треньорът ще заложи на същите 11, които играха в мачовете от предварителната фаза на Шампионска лига.

"Очаквам да изиграем един добър мач. Ние направихме това, което искахме. Отборът е в груповата фаза. Ще бъдем по-спокойни, по-освободени и ще футболистите ще играят добре. Базел има 7 поредни победи, променен състав от последната ни среща и то във възходяща форма. Ние имаме своите шансове и ще ги използваме. Лудогорец има по-добър и обигран състав. Имаме рутина и в Лига Европа, и в Шампионска лига. Знаете каква е контузията на Кешеру. Той тренира вече с отбора, има изготвена маска и има вероятност да вземе участие в мача“, сподели Дерменджиев.

Отборът на Базел се намира в супер форма и това си личи от резултатите на тима. Футболистите водени от Урс Фишер са убедителен лидер в швейцарската Супер лига. "Червено-сините" имат пълен актив от точки в първите седем шампионатни кръга, а статистиката сочи, че отборът е отбелязал 24 гола в първите 7 кръга, което прави над 3 гола средно на мач.

Дилемата пред треньора на Базел преди сблъсъка е голяма. Специалистът трябва да реши кой ще води атаката на тима. В състава са Сейду Думбия и австрийският голаджия Марк Янко. От началото на кампанията двамата имат равен брой срещи като титуляр. Бившият стрелец на ЦСКА Москва и Рома има 5 гола, а Янко - 4. Думбия използва шанса си и в последния кръг, когато в дербито на шампионата заби два гола във вратата на Грасхопърс.




Последни 5 изиграни срещи:

Базел:

10 август Базел - Йънг Бойс 3:0 (Суперлига)
14 август Раперсвил-Йона - Базел 0:1 (Купа на Швейцария)
20 август Базел - Лугано 4:1 (Суперлига)
28 август Тюн - Базел 0:3 (Суперлига)
10 септември Базел - Грасхопърс 3:1 (Суперлига)

Лудогорец:

17 август Лудогорец - Виктория Пилзен 2:0 (Шампионска лига)
20 август Лудогорец - Монтана 2:0 (Първа лига)
23 август Виктория Пилзен - Лудогорец 2:2 (Шампионска лига)
28 август Локомотив Пловдив - Лудогорец 2:2 (Първа лига)
09 септември Черно море - Лудогорец 1:3 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Базел - Лудогорец

4 срещи
3 победи за Базел
0 равенства
1 победа за Лудогорец
Голова Разлика: 10:3 за Базел



ПРОГНОЗА: БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244