ПСЖ - Арсенал: Гостите изглеждат не по-малко внушително


Н. Гавазов

ПСЖ - Арсенал: Гостите изглеждат не по-малко внушително

ПСЖ - Арсенал
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 13.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


Стартът на груповата фаза на Шампионска лига сезон 2016/17 ще бъде даден във вторник, а от всички мачове в програмата за деня най-впечатляващ е двубоят в Париж, където ПСЖ приема Арсенал. В тази група са още Базел и аутсайдера Лудогорец, което означава, че лидерите ще изясняват своите отношения още на старта. Може би този мач трябваше да се състои на по-късен етап, но от друга страна това означава, че ще видим двубой без сметки, среща, в която ПСЖ и Арсенал ще се надяват да направят добър старт на сезона.

Парижани не се намират в най-добрата си форма и не изглеждат толкова убедително, както през миналата година. Хората на Унай Емери не успяха да спечелят мача си в Лига 1 през уикенда, завършвайки 1:1 със Сен Етиен. Преди това ПСЖ загуби с 3:1 гостуването си на Монако и след четири изиграни кръга в шампионата на Франция столичани са със 7 точки и делят шестото място с Рен.

Обшият старт на Арсенал във Висшата лига също е неубедителен. "Артилеристите", подобно на утрешния си съперник, събраха седем точки от първите си четири двубоя и заедно с Ливърпул, Хъл Сити и Евертън (преди мача на "карамелите" тази вечер) делят петото място в класирането. Това, което отличава вектора на движение на Арсенал от този на ПСЖ е, че хората на Арсен Венгер се провалиха в първите си две срещи, но спечелиха последните два мача. През уикенда те се наложиха много трудно с 2:1 над коравия Саутхемптън, като голям "принос" в победа имаше Боб Мадли, който в 94-та отсъди много спорна дузпа в полза на Арсенал.

Двата отбора влизат с кадрови проблеми в срещата. Под въпрос за домакините са Пасторе, Максуел, Орие и Курзава. Това означава, че Кимпембе ще започне на левия фланг на отбраната, а Мюниер отдясно. Няма да видим други съществени изменения, схемата на игра ще бъде 4-3-3.

Проблемите в лагера на гостите са от началото на сезона, което принуди Венгер да направи две важни покупки, с които подсили състава си. В лазарета се намират Рамзи, Габриел, Дженкинсън, Уелбек и Мертезакер. Кошчелни получи лека травма в мача със Саутхемптън, но според последни сведения ще може да играе утре. Едва ли ще видим големи промени в сравнение с мача срещу "светците". Вероятно Елнени ще замени Коклен, а Окслейд-Чембърлейн ще започне на мястото на Уолкът. Проблемът ще дойде, ако Лоран не играе и тогава вероятно Холдинг и Мустафи ще образуват двойката централни защитници, което е много рисков вариант.

Двата отбора са се срещали два пъти в миналото. Единият мач завърши наравно, а другият бе спечелен от Арсенал. Интересен факт е, че лондончани се намират в победна серия от седем двубоя срещу френски отбори.

Трудно е да предвидим как ще се развие срещата утре - дали, двата тима ще се опитат да направят всичко възможно да не загубят или ще търсят победата. Арсенал изглежда по-впечатляващо поради две причини: първата е доброто настроение в тима след последните успехи и най-вече след двете покупки, второ, "артилеристите" показват, че са добри в нападение, след като вкараха поне два гола в три от своите четири мача през този сезон. Към това ще добавим, че една от силите на гостите е да играят от втора позиция, т.е. да приеме атаките на противника и да контраатакуват или атакуват бързо.

Коефициентът на bet365 за гол от страна на двата тима е 1.75, но по-интересни изглеждат прогнозите на букмейкърите за крайния резултат: 1.90 за победа на ПСЖ, 3.75 за равен и 4.33 за победа на Арсенал. Лесно е да играем на сигурно и да се подведем по предварителните мнения, които фаворизират домакините, но нашата гледна точка е съвсем друга и предлагаме да се потърси изненадата, ако изобщо може да говорим за изненада в мач между два класни съперника. С оглед на векторите, за които говорихме по-горе и с оглед на последните покупки в лагера на Венгер, лондончани изглеждат по-внушително и спокойно могат да вземат точката. За по-смелите почитатели на залозите знак "2" не изглежда толкова рисков - при по-голяма съсредоточеност от страна на Санчес и Жиру, и добър ден за Йозил, Арсенал изглежда не по-малко внушително от своя съперник, който не впечатли в последните си два двубоя.

Прогноза: ПСЖ - Арсенал 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

06 август ПСЖ - Лион 4:1 (Суперкупа на Франция)
12 август Бастия - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
21 август ПСЖ - Метц 3:0 (Лига 1)
28 август Монако - ПСЖ 3:1 (Лига 1)
09 септември ПСЖ - Сент Етиен 1:1 (Лига 1)

Арсенал:

07 август Арсенал - Манчестър Сити 3:2 (Приятелска среща)
14 август Арсенал - Ливърпул 3:4 (Висша лига)
20 август Лестър - Арсенал 0:0 (Висша лига)
27 август Уотфорд - Арсенал 1:3 (Висша лига)
10 септември Арсенал - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Арсенал

2 срещи
0 победи за ПСЖ
1 равенство
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 2:1 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210