Лудогорец ще вземе малък аванс преди реванша с Виктория Пилзен


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе малък аванс преди реванша с Виктория Пилзен

Лудогорец - Виктория Пилзен
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)


Лудогорец посреща чешкия първенец Виктория Пилзен на националния стадион "Васил Левски" в първия плейоф от Шампионската лига. Разградчани са в отлична форма и са с големи амбиции за ново влизане в групите на Шампионска лига. През седмицата тимът на Георги Дерменджиев не си даде много зор и допусна загуба от Левски за първенство. "Орлите" спестиха сили и сега ще дадат най-доброто от себе си срещу своя сериозен съперник. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

Треньорът на българския тим Георги Дерменджиев е наясно с единайсетте, които ще започнат срещу чехите. Големият удар за него е, че не може да използва Анисе Абел. Мадагаскарецът бе гласен за титуляр, но няма да се възстанови след тежкия удар, който му нанесе Роман Прохазка от Левски в областта на кръста и гърба по време на двубоя на "Герена".

Обстойните медицински изследвания са показали, че бившият полузащитник на Черноморец, ЦСКА и Ботев Пловдив има две спукани ребра. Това означава, че той ще бъде извън терена поне за около месец и няма да попадне в групата за мача. Отсъствието му ще принуди Георги Дерменджиев да пусне до Светослав Дяков в средата на терена Лука Саша, който далеч не е толкова агресивен и работоспособен като Анисе.

Очаква се срещу Виктория Лудогорец да се заложи на схема без типичен централен нападател, а на върха на атаката да е Джонатан Кафу. Така разочаровалият на "Герена" Клаудиу Кешерю поне в началото срещу чехите ще е на пейката. Изваждането на румънеца от състава ще отвори възможност в него да се появи Върджил Мисиджан. Холандецът най-вероятно ще действа на десния фланг, където игра и на "Мала Маракана", след като се появи от пейката. Опция за позицията е и Джоди Лукоки, но шансовете Вура да започне са доста по-големи. В дясната зона на отбраната със сигурност ще се завърне Йордан Минев, който пропусна мачовете с Ботев (4:1) и Левски (0:1) заради контузия.

Извън сметките за двубоя е наказаният Игор Пластун, който ще бъде заменен от аржентинеца Хосе Паломино.

"Това е плейоф от два мача. Нас ни интересуват и двата мача. Важно е и да не получим гол и да вкараме такива, но и в двата мача. Важно е отборът да изиграе силен мач утре и евентуално да бъде победител. На базата на това, което постигнахме, нормално е очакванията да са по-големи и отговорностите са по-големи. Футболистите напълно осъзнават това нещо. Отборът стъпаловидно върви напред. Имаме достатъчно футболисти, имаме на поста на Анисе достатъчно хора. Този, който утре ще влезе, ще припокрие всичко и ще се представи на ниво“, коментира Дерменджиев.

Шампионът на Чехия Виктория Пилзен постигна убедителна победа в дните преди мача с Лудогорец. Томиът се наложи с 3:0 над Прибрам като гост в мач от третия кръг в чешкото първенство и по този начин доказа, че се намира в страхотна форма.

Статистиката също е показателна за силното представяне на чешкия гранд в европейските турнири. За последните пет сезона тимът на Виктория Пилзен само един път е пропуснал да участва в плейофна фаза на Шампионската лига. Това се случи през сезон 2014/2015, когато съставът отпадна в третия предварителен кръг от румънския Петролул Плоещ. Във всички останали мачове от плейофите в последните години чешкият тим е излизал като краен победител.

"Лудогорец е наистина силен съперник. Обича да владее топката, да диктува темпото, да доминира. Забелязахме, че индивидуалните акции са една от силните им страни. В същото време знаят как да използват контраатаките. Ще се опитаме да ги неутрализираме. Едва ли ще имаме 5-6 промени в състава. Утре ще видите на кои играчи ще разчитам. Наблюдавахме последните 5-6 мача на Лудогорец. Забелязваме, че имат доста ротации при двамата опорни полузащитници. В последния им мач видяхме и контузията на Анисе, която ни направи впечатление. Ще видим какво ще използват те“, заяви треньорът на Виктория Пилзен Роман Пиварник.



Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

19 юли Младост Подгорица - Лудогорец 0:3 (Шампионска лига)
26 юли Лудогорец - Цървена Звезда 2:2 (Шампионска лига)
02 август Цървена Звезда - Лудогорец 2:4 след прод. (Шампионска лига)
06 август Лудогорец - Ботев Пловдив 4:1 (Първа лига)
13 август Левски - Лудогорец 1:0 (Първа лига)

Виктория Пилзен:

26 юли Виктория Пилзен - Карабах 0:0 (Шампионска лига)
30 юли Височина Жихлава - Виктория Пилзен 1:2 (Гамбринус лига)
02 август Карабах - Виктория Пилзен 1:1 (Шампионска лига)
07 август Виктория Пилзен - Бохемианс 1905 1:1 (Гамбринус лига)
12 август Прибрам - Виктория Пилзен 0:3 (Гамбринус лига)


Досегашни срещи:

Лудогорец - Виктория Пилзен

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246