Байерн с невероятен обрат срещу Юве


FUTBOL-TV

Байерн с невероятен обрат срещу Юве

Байерн Мюнхен победи Ювентус с 4:2 в среща реванш от осминафиналите в Шампионска лига на стадион "Алианц Арина“. В редовното време двата тима завършиха наравно - 2:2 и така се стигна до продължения, в които баварците вкараха още два гола, с които се класираха в следващата фаза на турнира.

"Старата госпожа" започна срещата по отличен начин, след като Пол Погба откри резултата още в петата минута. Френският халф наказа грешка на Давид Алаба при дълъг пас в предни позиции - 0:1. Съдийската бригада отмени гол на Алваро Мората в 20-ата минута, като положението бе спорно.

В 28-ата минута гостите нанесоха своя втори удар. Алваро Мората отне топката в средата на терена подаде към Хуан Куадрадо, а колумбийското крило с прецизен изстрел изведе Ювентус с 2:0 за ужас на "Алианц Арина". Малко след почивката Мората пропусна добра възможност, с която можеше да направи резултата класически.

В 73-ата минута Левандовски не получи добър пас - топката му дойде малко ниска, но все пак той я насочи доста елегантно и я прати под гредата - 1:2. В края на мача драмата бе пълна, след като Томас Мюлер изравни в 91-ата минута. С асистенция се отчете Дъглас Коста. Така с общ резултат от двете срещи - 4:4 се стигна до продължения.

През първото - ситуациите бяха доста малко, но през второто Байерн нанесе нови два удара, с които спечелиха мача. В 108-ата минута Роберт Левандовски се възползва от центриране отдясно и свали топката за Тиаго Алкантара, който от точката за дузпа простреля Буфон за 3:2. В следващата минута интригата приключи. Кингсли Коман получи топката от средата на терена и подхвана пробив по дясното крило и с превъзходен изстрел прати топката по неспасяем начин във вратата на Буфон за крайното 4:2.

  Сподели
128