Арсенал - Барселона: Без победител


Н. Гавазов

Арсенал - Барселона: Без победител

Арсенал - Барселона
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джунейт Чакър

Арсенал посреща Барселона в първи мач от осминафиналите на Шампионска и ще се опита да не повтори грешките от миналото и да победи своя съперник. По всичко изглежда, че "артилеристите" нямат никакви шансове срещу действащите носители на трофея. Но нега не забравяме, че отборът на Арсен Венгер се намира в подем, сериозно се бори за титлата във Висшата лига, а освен това няма отбор, който до момента да е печелил Шампионска лига в два поредни сезона.

Арсенал можеше и да не играе на този етап на турнира, тъй като лондончани започнаха много лошо кампанията си, щедро раздавайки точки на Динамо Загреб и Олимпиакос. Нещата изглеждаха плачевни след третия кръг, като отборът имаше минимални шансове да продължи борбата, но отборът извърши блестящ скок, спечелвайки следващите три двубоя, включително и този в Атина. Така Арсенал за 16-ти път се класира за плейофите в турнира.

В интерес на истината ще кажем, че лондончани не могат да прескочат този етап от 2010 година. При това отборът не винаги е имал силни съперници, като за пример може да послужи миналогодишното представяне срещу Монако. Иначе Арсенал влиза в двубоя с две победи във Висшата лига, които сложиха край на лошата серия от четири мача без успех и върнаха тима в битката за титлата.

Барселона е фаворит за спечелване на всеки турнир и това вече не е традиция, а по-скоро аксиома. Въпреки това, каталунците не бяха безгрешни в груповата фаза и загубиха точки в Леверкузен и Рим, като испанците дори щяха да претърпят поражение във Вечния град. Барса спечели 14 точки и взе първото място в групата, а още по-хубавото е, че колективът на Луис Енрике влиза плейофите на турнира с отлично настроение: тимът има сериозно преимущество в Примера дивисион, а в Купата на Испания ще играе на финал.

Съперниците добре се познават. За последните шест години това ще е трети сблъсък между тези отбори в плейофите на Шампионска лига, като и в двата случая Барселона се оказа по-силен. Любопитното е, че шест от десетте гола във вратата на Арсенал в тези четири двубоя са дело на Лионел Меси. В полза на британците е фактът, че аржентинецът няма гол срещу Петр Чех.

Арсенал не може да разчита на Паулища, Касорла, Уилшър и Росицки, които са контузени. Барселона е без наказания Туран и контузения Рафиня.

Букмейкърите са преценили, че Барселона е безапелационен фаворит не само в целия сблъсък, но и в първата среща. Едва ли ще се намерят и много фенове на "артилеристите" които да не се съгласят с това предположение. Единственият аргумент в полза на домакините може да стане евентуално отпускане на гостите, но познавайки стила на работа на Луис Енрике, малко е вероятно да видим такова нещо.

Все пак се предполага, че ще видим бърз и динамичен футбол от двата отбора, като това няма да е познатата ни и скучна Барселона от времето на Гуардиола, а отбор, който играе с настроение и радва публиката. А това предполага да видим приятен за окото мач и тук е мястото да посъветваме почитателите на залозите смело да заложат на това, че и двата отбора ще вкарат.

Очакванията ни са, че няма да видим победител и всичко ще остане да се реши в реванша, въпреки че отсъствието на успех тази вечер ще направи илюзорни шансовете на Арсенал да продължи напред.

Прогноза: Арсенал - Барселона 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293