Интер срещу Челси или Голямото надлъгване


.

Интер срещу Челси или Голямото надлъгване

Интер - Челси
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Час: 21:45
Съдия: Мануел Мехуто Гонзалес

 

Анчелоти срещу Италия, Моуриньо срещу Челси и Абрамович! Жребият за осминафиналите на Шампионската лига тази година противопостави един срещу друг водачите във Висшата лига на Англия и италианската Серия А Челси и Интер. Твърде рано един от двата отбора да напусне борбата, но така е - понякога Фортуна си прави шеги, но за сметка на това ние зрителите ще бъдем свидетели на различните треньорски виждания и най-вече на мегасблъсък, при който тънките сметки отпадат.

За Интер в момента можем твърдо да кажем, че доминират изцяло в италианския футбол и съвсем заслужено са първи в класирането. Това е отборът, който има най-много победи, най-малко допуснати загуби, отбелязал е най-много голове и е допуснал най-малко такива. Но ако трябва да бъдем честни, голяма заслуга за това има слабата форма на конкурентите през различните етапи на сезона. В момента най-големият проблем за „нерадзурите" във вътрешното първенство е войната Моуриньо - съдиите, породена по-скоро от изблиците на ексцентричност на Специалния и свръхдозата самочувствие което притежава португалецът.

В Шампионската лига нещата обаче не са такива както в Серия А. Масимо Морати вече не знае кой да купи за да се представи достойно клубът му в Европа - Интер е далеч от съответстващо на ранга му представяне по европейските терени и за последните три години не успя да премине осминафиналите на турнира. Интересното е, че точно английски отбори са причината това да стане миналата и по-миналата година: Юнайтед през сезон 2008-09, а Ливърпул през 2007 - 08. Интересно ще бъде да видим какво ще се случи сега.

Лондонският Челси се явява според прогнозите на букмейкърите неофициалният фаворит в срещата. За „сините" говорят резултатите в националният шампионат - първо място в най-силното първенство на континента и 4 точки преднина пред страшилището Манчестър Юнайтед. Като прибавим постоянството в играта и опита на Карло Анчелоти, наистина виждаме отбор, който смело можем да кажем, че е един от най-опасните в Европа. Челси може да загубиха на 10 февруари от Евертън, но за 16 мача това е единствената загуба на „гражданите", а впрочем „карамелите" взеха скалпа и на шампионите.

В Шампионската лига клубът на Абрамович през миналата година бе отстранен на полуфинала на турнира от европейският първенец Барселона, а през 2008 година достигна до финал където загуби от Манчестър Юнайтед. Амбициите в момента са отново гигантски, а надеждите огромни. Челси заедно с Бордо е единственият отбор, който не допусна да бъде победен в груповата фаза на турнира, като Анчелоти показа отлична заменяемост на футболистите си - в първите три мача Дрогба не игра заради наказание, но тогава Анелка влезе в ролята на машина за голове. Разбира се трябва да отчетем факта, че единственият достоен съперник на „сините" бяха „драконите" от Порто, докато класата на АПОЕЛ и лошата форма на Атлетико Мадрид не застрашиха по никакъв начин лондончани.


Жозе Моуриньо няма да може да разчита на Кристиан Киву, който до март е извън строя заради контузия. От групата отпадат Марко Матераци и Давиде Сантон. Основният вратар Жулио Сезар е под съмнение, след като катастрофира с Ламборджинито си и потроши лицето си. Така на левия фланг на отбраната ще застане Санети. Тактическата постройка с която излизат „нерадзурите" е 4-3-1-2, но това е много относително, като се има в предвид, че нещата в хода на мача ще зависят и от това с какво ще се опита да изненада противникът. Ето'о и Милито са начело на атаката, а неизменното място зад двамата ще заеме Снайдер, който ще изпълнява стандартните положения и заедно с Камбиасо, Мунтари (Тиаго Мота) и Деян Станкович ще бъде част от ударната четворка полузащитници. Ето'о и Милито до този момент не проявиха всички свои качества, но нищо чудно „внезапна жертва" да стане този път Челси.

Анчелоти няма да разчита на Ашли Коул, Жирков, Есиен и Босингва. Предположенията, че Деко няма да играе засега се оправдават, но пък се завръща Лампард и Белети. Челси може да е фаворитът, но травмите могат да изиграят голяма роля в борбата с Интер и това е голямата болка на италианският специалист. Когато Жирков не играе, на негово място застава Ферейра, а на противположния край Джефри Брум. Да, обаче Ферейра не бе включен от треньорския щаб в групата и на практикаа в момента Челси е без трима флангови защитници. Все пак има варианти и те са Брум и Карвальо да бъдат включени в стартовия състав, да издърпа на фланга Иванович, който има опита да играе отдясно, а в центъра да постави Тери - Алекс. При това положение „сините" биха излезли с постройка 4-4-2.

Няма спор, че това е един от най-очакваните мачове в Шампионската лига. Сблъсъкът ще бъде между отбори с огромен потенциал и големи възможности.

Предимствата на Челси са: На първо място здравата защита - от игра на „сините" са вкарани само шест гола във Висшата лига. На второ място е прекрасната форма на Дидие Дрогба. Някои специалисти обвиняват Карло, че с поставянето на фланга на Анелка, французинът не се справя добре, но именно с неговата подкрепа Дрогба хвърля в ужас противниковите защитници. Третото предимство е, че говорим за схеми, но Анчелоти много умело ги сменя в хода на мача и обърква съперниците си.

Против Челси се явяват множеството травми в отбора. Никой, и най-добрият тим не може да си позволи във важни мачове лазарета да бъде пълен. В моемнта това е най-големият враг на „сините".

Предимствата на Интер са силната резервна скамейка. Почти на всеки пост има по двама равностойни футболисти, което предполага второто предимство на „нерадзурите", а именно Моуриньо. Врагът на съдиите в Италия е може би един от малкото треньори, които могат да отгатнат ходовете на Анчелоти и да му противодействат. Трето - силният дух и мотивация на „нерадзурите", а това се видя как когато с девет човека не допуснаха да бъдат победени и показаха добър футбол. И публиката. Може би феновете на Милан ще подкрепят Челси, а и цяла Италия, но стадионът в сряда ще бъде пълен с фенове на „нерадзурите", които няма да се откажат да подкрепят своите.

Против Интер са: Първо, ниският ръст на италианските футболисти. Челси допусна 16 гола от статични положения във Висшата лига, но това едва ли ще помогне на италианците след като ръстът им е по-малък от този на „сините". На второ място слагам статистиката: Челси никога не е губел на осминафинал. Докато в последните две години Интер отпада на този етап само от английски отбори.

Казаното до тук гарантира един наистина мегасблъсък, който като оставим настрана качествата на футболистите, в по-голямата си степен ще бъде по-скоро надиграване и отгатване на ходовете на противника, както и търсенето на слабите места в защитата. Труден за прогнозиране мач, който би могъл да завърши всякак и може да бъде решен от всяка една грешка, защото и двамата треньори знаят прекрасно истинските възможности на своя съперник. Най-неутрално ще бъде да сложим знак за равенство, въпреки, че който и отбор да вкара гол първи, ще затвори след това играта и много трудно ще допусне попадение в собствена си врата

Прогноза за: Интер - Челси 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)
07 февруари Интер - Каляри 3:0 (Серия А)
10 февруари Парма - Интер 1:1 (Серия А)
14 февруари Наполи - Интер 0:0 (Серия А)
20 февруари Интер - Сампдория 0:0 (Серия А)

Челси:

02 февруари Хъл Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
07 февруари Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
10 февруари Евъртън - Челси 2:1 (Висша лига)
13 февруари Челси - Кардиф 4:1 (ФА Къп)
20 февруари Уулвърхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Интер - Челси

1 мач
0 победи за Интер
0 равенства
1 победа за Челси
Голова Разлика: 2:0 за Челси


Коефициенти от bet365:
Интер - 2.70
Равен - 3.10
Челси - 2.75


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251