ЦСКА Москва - Севиля: Равни възможности и равностоен мач


.

ЦСКА Москва - Севиля: Равни възможности и равностоен мач

ЦСКА Москва - Севиля
Стадион: "Лужники", Москва
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брайх

Сезонът в Русия приключи преди три месеца и ЦСКА Москва заспа зимен сън, пробуждайки се в навечерието на пролетта с участието си в срещите от осминафиналите на Шампионската лига срещу "убиеца на гиганти" в испанската Ла Лига отборът на Севиля. "Пробуждането" няма да е едно от най-приятните, след като на руският гранд жребият определи бронзовите медалисти във второто по сила първенство в Европа. В предверието на сблъсъка между двата отбора, някак си страстите не са толкова горещи и поне напрежението на повърхността е прекалено спокойно, но едва ли така ще бъде в сряда вечер на "Лужники".

Московчани, които са носители на Купата на УЕФА за 2005 година се опитват през последните няколко години да се превърнат в европейска сила, но все още не могат да бъдат конкуренция на големите грандове. Въпреки това, през настоящата си кампания в Шампионската лига ЦСКА Москва успя да преодолее груповата фаза на турнира, след като жребият ги изправи срещу Манчестър Юнайтед, Волфсбург и Бешикташ. Стартът в Лигата беше отчайващ - две победи в три мача, но двете победи над турският гранд, победата над шампиона на Германия и равенството 3:3 срещу Юнайтед, пратиха отбора на Леонид Слуцки в следващия етап.

Когато кажем испански футбол веднага се сещаме за Барселона и Реал Мадрид и някак си в миманса остава отборът на Севиля. А всъщност, след двата гранда това е може би най-добрият испански отбор. В действителност андалусците победиха през сезона Реал Мадрид и Барселона, което няма как да не им даде много увереност и самочувствие преди сблъсъка на Лужники.

В момента отборът се намира на 4 място в Примерата, с 42 точки от 23 мача и е в конкуренция с Валенсия за третото място, което дава право на участие в Шампионската лига догодина, но и същевременно трябва да отстоява заеманата си позиция от Депортиво ла Коруня и Майорка. Всъщност ще се окаже, че най-сладката победа не е тази срещу Реал Мадрид, а гостуването на Майорка през уикенда, което завърши с категоричното 3:1 за Севиля.

Кампанията на андалусците в Шампионската лига протече знаменателно и с една загуба и едно равенство заеха първото място по категоричен начин. Следва да отбележим обаче, че конкуренцията на Унирея и Рейнджърс не бе на нивото, което би затруднило бронзовият медалист на Примерата, а в същото време Щутгарт се намираше в много слаба форма. Въпреки това, испанците ще се опитат да продължат доброто си представяне на европейската сцена и да продължат на четвърфиналите.

Кадровото състояние на ЦСКА Москва е отлично и няма как да бъде другояче, след като отборът три месеца почива. Слуцки заяви, че няма да разчита на Дзагоев, но дали това е така, ще видим в сряда вечер. Тактическата постройка ще бъде игра с двама нападатели: 4-2-2-2. Начело на атаката ще бъдат Нецид и Кейсуке, а по крилата ще застанат отдясно - Красич, а отляво Мамаев. При предишния наставник Рамос, "армейците" играха с изнесен отпред един нападател, а Дзагоев, който може да играе като таран  заставаше непосредствено отзад и осигуряваше атаката на отбора. Отборът обаче беше много уязвим по фланговете и допускаше много голове. Срещу Севиля това обаче ще бъде равно на самоубийство.

Севиля пристига без голмайстора си Фабиано и Капел, които се контузиха през уикенда. Серхио Санчес не играе от началото на зимата, отпадат от групата Скилачи и Конко. Въпреки това Маноло Хименес няма да променя тактиката на отбора, която е 4-4-2. В нападение ще разчита на Кануте и Негредо и ще бъде любопитно да видим до колко двамата ще се сработят. Това ще зависи много и  до колко средната линия в която ще видим Навас и Зокора ще поддържа своите нападатели.

Предимствата на ЦСКА Москва в тази среща колкото и банално да изглежда това е студената руска зима. Испанците ще излетят при 15 градуса над нулата, а ще кацнат при минус 15, което наистина би разконцентрирало всеки един. Другото много важно предимство на руснаците са добрите показатели на отбора в блокирването на топката. Московчани допуснаха десет гола досега в турнира, но играта на Севиля с дълги пасове и подавания несъмнено е от полза за домакините, което предполага, че ще издържат на натиска на мощните нападатели на противника. И последният фактор, който ще бъде в помощ за ЦСКА Москва това е публиката. Явно за руският запалянко мразовитата зима не е причина да не отиде и подкрепя своите любимци, защото по предварителни прогнози се очаква поне 35 000 зрители да присъстват на срещата.

Едното предимство на Севиля е атрактивния футбол който показват, с много скорост в последната третина на терена, което прави труден живота на противниковите защитници. Другото предимство на Севиля са съотношението между ударите и отбелязаните голове, което прави отбора втори сред всичките участници в Шампионската лига.

Тук обаче трябва да заострим вниманието си, защото нападателната мощ на андалусците се свързва изцяло с Луиш Фабиано, който обаче няма да вземе участие в срещата. Статистиката, която е безкомпромисна показва, че когато Фабиано играе отборът вкарва средно по 2 гола в среща, а без него - 0.78. Освен това спечелените мачове без голмайстора са 22 % срещу 77% с негово участие.

От всичко казано до тук можем да кажем, че ни очаква най-вече много равностоен мач. Показателите и на двата отбора са равностойни, а възможностите специално за тази среща - равни. Това ме кара да си мисля, че със сигурност ще бъдат отбелязани голове, но те ще бъдат еднакви и във двете врати, което несъмнено ще облагодетелства Севиля. Руснаците след този мач също няма да са загубили своите шансове, което ще направи реванша също много интересен.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

08 ноември ЦСКА Москва - Рубин 0:2 (Висша лига)
21 ноември Спартак Москва - ЦСКА Москва 2:3 (Висша лига)
25 ноември ЦСКА Москва - Волфсбург 2:1 (Шампионска лига)
29 ноември ЦСКА Москва - Сатурн 3:0 (Висша лига)
08 декември Бешикташ - ЦСКА Москва 1:2 (Шампионска лига)

Севиля:

03 февруари Севиля - Хетафе 2:0 (Купа на Краля)
07 февруари Реал Сарагоса - Севиля 2:1 (Примера)
10 февруари Хетафе - Севиля 1:0 (Купа на Краля)
14 февруари Севиля - Осасуна 1:0 (Примера)
20 февруари Майорка - Севиля 1:3 (Примера)


Досегашни срещи:

ДВАТА ОТБОРА НЕ СА СРЕЩАЛИ ПОМЕЖДУ СИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 2.87
Равен - 3.25
Севиля - 2.50

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33