Байерн и силен Арсенал продължават напред


И. Ангелов

Байерн и силен Арсенал продължават напред

Както се очакваше преди старта на груповата фаза на Шампионска лига, Байерн Мюнхен доминира в шеста група и излиза като първи отбор и след днешната победа на гости на Динамо Загреб с 2:0, дори постигната без редица титуляри. Същевременно Арсенал постигна класическа победа срещу Олимпиакос и също прогресира.

Роберт Левандовски спечели с два гола срещата за Байерн във втората част - първо в 61-ата минута резервата Мюлер намери място за центриране и нападателят завърши с глава. 3 минути след това Роде асистира за нов добър удар след извеждащото му подаване.

Арсенал трябваше да постигне победа с поне 2 гола за да подсигури прогреса си в турнира, и това стана след хетрика на Оливие Жиру.

Нападателят откри резултата в 29-ата минута когато Йозил намери Рамзи на фланга и халфът центрира на първа греда по перфектен начин. Там Жиру с мощен удар с глава прати топката в гредата и мрежата за 1:0.

В 49-ата минута Кембъл пусна извеждащо подаване за френският нападател и той завърши с удар с вътрешната част на крака за 2:0. В 67-ата минута перфектното представяне завърши отново Жиру с гол от дузпа - 3:0.

  Сподели
150