Арсенал ще победи Динамо в Лондон


И. Ангелов

Арсенал ще победи Динамо в Лондон

Арсенал - Динамо Загреб
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.11.2015 г.
Час: 21:45

Арсенал не може да си позволи да губи повече точки в Шампионска лига ако иска да продължи след груповата фаза на състезанието. Шокиращо този отбор загуби от Динамо в Загреб с 2:1 и сега домакините имат твърде много проблеми с контузени футболисти.

Динамо има своя шанс да прогресира но за целта трябва да победи и Арсенал, и Байерн Мюнхен в оставащите срещи. Това не звучи реалистично в момента, след като Зоран Мамич загуби 5 от последните 10 срещи във всички турнири. 

Откъм състави, Арсенал изглежда все по-зле в последно време. През уикенда лошият късмет продължи след като Франсис Коклен и Микел Артета получиха контузии и няма да могат да участват за тима в скоро време. За Коклен се спекулира отсъствие в размер между два и три месеца.

Матю Фламини вероятно ще партнира на Санти Касорла в опорната роля на тима, а Венгер намекна, че Калум Чеймбърс може да заеме мястото на несменяемия до момента Коклен. Арън Рамзи отново е на линия за мениджъра. Киерън Гибс вероятно ще продължи да заема непривичната си позиция на ляво крило макар да не се справя добре в задачата си. Контузени в тима са Давид Оспина, Томаш Росицки, Франсис Коклен, Микел Артета, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Тио Уолкът, Джак Уилшър и Дани Уелбек.

Само Йосип Пиварич е аут за гостите и то поради наказание. Ариан Адеми пък получи 4 години наказание за участие в професионалния футбол след като се провали на допинг тест след победата над Арсенал в обратната среща преди време.

Домакинството е контрапункта на лошите новини от лазарета за Арсенал сега, а и завръщането на Рамзи донякъде е успокоение. Макар уелсецът да не е готов за игра веднага, той тренира и това ще допринесе за успокоение на феновете, които губят вяра в лекарския екип на лондончани. Оливие Жиру вкара 9 гола в 11 мача за клуб и родина в последно време и изглежда на него ще се разчита за победата и сега.

Прогноза: Арсенал - Динамо Загреб 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190