Лионел Меси ще извоюва трите точки на Камп Ноу срещу Рома


П. Пенков

Лионел Меси ще извоюва трите точки на Камп Ноу срещу Рома

В предпоследен кръг от груповата фаза на Шампионска лига Барселона приема Рома на стадион "Камп Ноу" във вторник от 21:45 часа. "Каталунците" са временни лидери в група Е с актив от 10 точки, докато "вълците" се нареждат на втората позиция с 5 пункта по-малко. Двата отбора вече се изправиха един срещу в надпреварата, като това се случи в средата на септември. Тогава на "Стадио Олимпико" двата отбора не успяха да излъчат победител в двубой помежду си, завършвайки наравно 1:1, след попаденията съоветно на Алесандро Флоренци и Луис Суарес. Междудругото това беше единствената грешка стъпка на Барса в групата, като в останалите си три мача до момента тима успя да изкопчи максимума от точка. Рома пъксе затрудни при гостуването си на БАТЕ Борисов, губейки с 3:2, както срещу Байер Леверкузен, впечатлявайки с голово шоу 4:4 на "Бай Арена".

Колкото до представянето на двата отбора в родните им първенства, Барселона се намира в серия от пет поредни победи, последната от която беше срещу Реал Мадрид с 4:0 на "Сантяго Бернабеу" през уикенда, докато Рома си тръгна само с точка от визита си на Болоня. По този начин съставът на Луис Енрике зае лидерската позиция във временото подреждане с комфортна преднина от четири точки пред Атлетико Мадрид. Този на Руди Гарсия пък все още преследва първите места в Серия, ситуирайки за момента на 4-та позиция с актив от 27 точки.

Мениджърът на Барселона няма да може да разчита със сигурност на двама от своите играчи, като това са Рафиня и Дъглас, които продължават да се възстановяват от травми. Добра пък новина ще бъде завръщането в игра на Лионел Меси, който успя да се пребори от болките в коляното си. Хавиер Масчерано пък е под въпрос, а Жереми Матийо се очаква да си партнира с Жерар Пике в отбрана.

Рома имат доста проблеми с отсъстващи играчи при гостуването в Барселона, като най-основните са, че Жервиньо, Мохамед Салах и Франческо Тоти няма да могат да вземат участие в срещата. Елио Капрадоси и Кевин Строотман също продължават престоя си в клубния лазарет. Даниеле Де Роси пък ще бъде подложен на късни медински прегледи, поради това, че все още бива тормозен от болки/

Прогноза: Барселона - Рома 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
308