Немският прагматизъм срещу италианската ярост


.

Немският прагматизъм срещу италианската ярост

Байерн Мюнхен - Фиорентина
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Час: 21:45
Съдия: Том Йовребьо



Мюнхенския Байерн може в пълна степен да изпитва върху себе си италианската ярост и отмъщение. Преди последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига шансовете за продължаване в следващия етап на турнира бяха призрачни, в предвид на предстоящото гостуване в Торино на Ювентус и задължителната победа, която бе необходима на немците. В навечерието на мача в едно интервю пред Bild Румениге бе категоричен : „ Всичко е спокойно, продължаваме" и италианските журналисти посрещнаха с усмивка това му изказване и лека насмешка. И след 24 часа си скубеха косите, защото Байерн дойде в Торино, губеше с 1:0, но обърна мача и размаза отбора на Чиро Ферара с 4:1. А до тоя момент нищо не предвещаваше това развитие - две загуби и равен от пет мача и само две победи срещу Макаби.

В първенството немския колос не започна добре и играта му буксуваше. Загуба от Майнц 05, равенство срещу Кьол, Щутгарт, загуба от Хамбургер и илюзорни шансове за титлата. Но явно ван Гаал подхвана нещата изкъсо и наистина сътвори чудеса и то без любимеца на журналистите и спекулативните трансфери - Рибери. С Робен обаче, който не спря с добрите си изяви и който накара пишещите братя да си зададат въпроса защо Реал Мадрид го продаде. В момента Байерн е втори в Бундес лигата, с 48 точки - колкото има първия Байер Леверкузен.


Фиорентина победи на два пъти Ливърпул в груповата фаза на Шампионската лига и загуби само гостуването си на Лион, което прати "виолетовите" на първото място в групата. Но това е един далечен спомен от представянето на италианският отбор, който влоши формата си тотално и нареди загуба след загуба в първенството. Последните два месеца за кошмарни за Фиорентина и облика на отбора няма нищо общо с този преди това. В момента "ла виола" са на 11 място в Серия А с 31 точки и имат само една победа от 7 мача във всички турнири, а в последните пет взе само една точка при гостуването си на Каляри.

"Искаме да сме в голямата игра. Искаме да покажем нашата марка на Европа. За да постигнем това трябва да възстановим характера и облика, който показахме преди това. Ние го показахме вече срещу Ливърпул", заяви Себастиан Фрей.


Треньорът на Байерн няма проблеми в кадрово отношение. Робен, който имаше температура избягна грипът и според лекарския екип е готов за двубоя. Франк Рибери също е готов и неговата физическа кондиция според треньорския щаб е отлична и е готов да играе 90 минути. Това означава, че холандският специалист ще промени досегашната схема 4-2-2-2 на 4-2-3-1 с Гомеш отпред, а по фланговете ще застанат Робен и Рибери, а между тях Мюлер. Доста плашещо нали?

Не са така нещата в лагера на противника и кадровите проблеми върху Чезаре Прандели са огромни. Продавайки Дайнели на Дженоа, наставник на "виолетовите" изобщо не подозираше, че в навечерието на мача Гамберини ще се контузи. Лидерът в отбраната на Фиорентина си изкълчи рамото в срещата срещу Сампдория и пропуска мача. В Генуа се контузи и Марио Сантана. Така в центъра на ариегарда ще се появи Фелипе, а кой ще избере да му партнира Прандели, това вече ще реши специалистът. Изборът ще бъде измежду Комото, Кролдруп и Натале. Контузията на Сантана не оставя никакъв избор и там ще видим със сигурност Маркиони.

Фиорентина има проблеми и в предната си част. Както е известно Муту бе заловен със стимуланти и е дисквалифициран, това даде отражение и на психологическото състояние на отбора.

"Това е деликатен проблем за нас и разбира се, че ни се отрази", заяви Фрей по повод случая "Муту".

Схемата, която ще използва Прандели е 4-2-3-1, с Джилардино отпред, а зад него Варгас, Йоветич и Маркиони ще се разположат. Целта ще бъде да се затворят подстъпите от централния кръг към наказателното поле и всячески да се руши атаката на противника. Истинският отпор ще бъде даден някъде пред дъгата на наказателното поле, като ще се направи опит да не се позволи на баварците да обстрелват вратата на Фрей.


Прогнозата за мача на пръв поглед е много лесна, но ако наистина беше така, нямаше да е толкова интересен футболът и да има толкова любители тази велика игра. Много често един обречен отбор е надскачал себе си и е вършил чудеса.

Специално в тази среща италианците идват за един добър турнирен резултат, което ще рече равен.

"Ние трябва да не допуснем гол. Няма да е лесно, тъй като Байерн е голям отбор. Но едно нулево равенство ще ни е добро дошло", отново коментира Фрей .

В същото време от Байерн не си правят никакви илюзии относно това дали ще бъде лесен двубоя.

"Фиорентина е един опасен съперник. Изобщо не бива да се лъжем от това къде се намират в момента в първенството. Отборът постигна пет победи вече в турнира. Малко ли е това? Оставиха зад себе си Ливърпул и ги победиха два пъти", предупреди своите футболисти Луис ван Гаал.

От своя страна германският отбор ще се опита да постигне една комфортна победа, с която да си постели при гостуването в Града на влюбените. Като се има в предвид формата на Байерн в момента, аз си мисля, че по-скоро баварците ще победят, отколкото да допуснат равенството.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Фиорентина 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

23 януари Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 2:3 (Бундеслига)
30 януари Байерн Мюнхен - Майнц 05 3:0 (Бундеслига)
06 февруари Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)
10 февруари Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт 6:2 (Купа на Германия)
13 февруари Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1 (Бундеслига)

Фиорентина:

24 януари Палермо - Фиорентина 3:0 (Серия А)
31 януари Каляри - Фиорентина 2:2 (Серия А)
03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)
07 февруари Фиорентина - Рома 0:1(Серия А)
13 февруари Сампдория - Фиорентина 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Фиорентина

2 мача
1 победа за Байерн Мюнхен
1 равенство
0 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 4:1 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.50
Равен - 4.00
Фиорентина - 7.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248