Арсенал победи Байерн в Англия


И. Ангелов

Арсенал победи Байерн в Англия

Арсенал успя да реализира първите си 3 точки в груповата фаза на Шампионска лига след като днес победи Байерн Мюнхен на "Емирейтс Стейдиъм" с 2:0. Преди тази среща англичани загубиха от Динамо и Олимпиакос, а след победата на гърците над тима на Загреб артилеристите остават трети, докато Олимпиакос и Байерн са с по 6 пункта.

В първата част Байерн доминираше във владението, но най-доброто положение бе за домакините. Мануел Нойер по чудо извади едно положение срещу Тио Уолкът и запази резултата 0:0 до почивката.

В 57-ата минута Рамзи напусна игра принудително и в игра се появи Окслейд-Чембърлейн, а малко след това Жиру замени Уолкът. И в тази част домакините се представяха добре дефанзивно, а в 77-ата минута резултатът бе открит след като Касорла центрира в наказателното поле, Нойер излезе, но не успя да достигне топката, която достигна Жиру и това беше 1:0.

В 93-ата минута крайният резултат оформи Йозил след добра игра на Белерин от дясно, който отне кълбото, напредна и намери германеца за удар, който Нойер почти отрази - 2:0.

  Сподели
183