Олимпик Лион ще потъне край Нева


FUTBOL-TV

Олимпик Лион ще потъне край Нева

Зенит - Лион
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 20.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

В трети двубой от група "H" в Шампионската лига един срещу друг се изправят първият и последният в класирането. Руският първенец Зенит е на победа от това да си гарантира на 99% участието във фазата на директните елиминации, докато за френския вицешампион Олимпик Лион му предстои тежко гостуване край бреговете на река Нева в мач, който трябва да го спечели на всяка цена.

След успеха като гост на Валенсия с 3:2 Зенит се справи и при домакинството си на Гент. Играчите на Андре Вилаш-Боаш се наложиха с 2:1 в Санкт Петербург. Точни за "питерци" бяха Дзюба и Шатов. След първите два кръга в групата Зенит има пълен актив от 6 точки, с 3 повече от Валенсия и на цели 5 пред настоящия съперник. Отборът обаче не е толкова убедителен в руската Премиер лига, където Зенит заема 3-то място в класирането с актив от 22 точки, с 10 по-малко от лидера ЦСКА, като точно поради тази причина от ръководството на отбора заявиха, че след края на сезона португалският треньор ще напусне своя пост. За настоящия двубой аут поради травма е Файзулин, а звездата на тима Хълк също се оплакваше от болежки, но от лекарския щаб на клуба ще направят всичко възможно бразилският национал да е напълно възстановен.

След като започна с донякъде изненадващо реми при гостуването си на Гент за крайното 1:1, в предишния кръг френският вицешампион Олимпик Лион сам се постави в деликатна ситуация. "Хлапетата" отстъпиха с минималното 1:0 при домакинството си на Валенсия и сега възпитаниците на Юбер Фурние заемат последното 4-то място в групата с актив от едва 1 точка. За гостуването в мразовития Санкт Петербург кадровите проблеми в състава са свързани с контузиите на Фекир, Калулу, Коне и Грение. Жереми Морел пък е под въпрос.

Прогноза: Зенит - Олимпик Лион 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

23 септември Волга Твер - Зенит 0:3 сл. прод. (Купа на Русия)
26 септември Спартак Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)
29 септември Зенит - Гент 2:1 (Шампионска лига)
03 октомври Зенит - Ростов 3:0 (Висша лига)
17 октомври Кубан Краснодар - Зенит 2:2 (Висша лига)

Лион:

23 септември Лион - Бастия 2:0 (Лига 1)
26 септември Бордо - Лион 3:1 (Лига 1)
29 септември Лион - Валенсия 0:1 (Шампионска лига)
03 октомври Лион - Реймс 1:0 (Лига 1)
16 октомври Монако - Лион 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Зенит - Лион

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212