Астана - Галатасарай: По-опитният ще победи


Н. Гавазов

Астана - Галатасарай: По-опитният ще победи

Астана - Галатасарай
Стадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 30.09.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Мартин Щрьомбергсон (Швеция)

Неотдавна анонсът на подобен мач можеше да възникне само във въображението на почитателите на футбола. Факт е обаче, че Астана вече изигра първата си среща в групите на Шампионска лига, а ето, че сега дойде ред на първо домакинство в турнира - за Казахстан това е събитие, защото за първи път в тази страна ще се проведе мач от Шампионска лига.

Хората на Станимир Стоилов имаха чудесна възможност да изравнят резултат в първия мач с Бенфика, а това нямаше да бъде никаква изненада, защото Астана изглеждаше срещу португалците като един добре сработен колектив, със строга игрова дисциплина и ясно изпълнение на треньорските указания. В крайна сметка опитът и класата си казаха думата и Бенфика спечели с 2:0, а казахстанците ще продължат с опитите си да спечелят първа точка.

Съперник на Астана е Галатасарай и с оглед на това кои са останалите участници в групата, може да кажем, че турците са най-вероятният съперник, от който може да бъде взето нещо. Още повече, че истанбулци никак не са убедителни. На старта на турнира емоционалният колектив на Хамза Хамзаоглу бе бързо укротен от Атлетико Мадрид, който с два гола на Гризман на практика реши сблъсъка още в първата четвърт. След това Галатасарай постигна две победи във вътрешното първенство, като и двата успеха дойдоха много трудно и изнервиха почитателите на отбора, който засега е четвърти в класирането на турската Суперлига, на два пункта от лидера Бешикташ.

Домакините не могат да разчитат на наказания Твумаси, който изтърпява наказание от четири мача за изгонването си срещу ХИК. Гостите са без Йълмаз и Кайя, което означава, че Булут ще води атаката, а отзад ще се разположат Подолси, Снайдер и Йозтекин.

Интересен факт около този мач е това, че Галатасарай няма повече от един отбелязан гол в последните си 12 срещи в Шампионска лига. Другото е, че турците са допуснали поне един гол в последните си 20 срещи от турнира.

Ясно е, че гостите са фаворит в сблъсъка и това се призна от Станимир Стоилов. Но интригата в двубоя е много голяма. Първо, домакините ще направят всичко възможно, за да бъде запомнен този мач, който е първи по рода си в Казахстан. Второ, по-горната статистика подсказва, че ще видим няколко попадения в срещата. Трето, отсъствието на Йълмаз ще отслаби малко турския тим, въпреки че в отбора има и други добри изпълнители. Не на последно място, през този сезон Галатасарай изпитва проблеми срещу отбори, които играят дисциплинирано и разчитат на контраатаки.

Съветът ни е да се доверим на по-опитния колектив, в чиито редици има повече класа. А почитателите на изненадите имат всички основания да използват и знак "Х".

Прогноза: Астана - Галатасарай 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Астана:

11 септември Ордабаси - Астана 2:3 (Висша лига)
15 септември Бенфика - Астана 2:0 (Шампионска лига)
20 септември Астана - Кайрат 0:1 (Висша лига)
23 септември Астана - Актобе 1:1 (Купа на Казахстан)
26 септември Иртиш - Астана 2:1 (Висша лига)

Галатасарай:

29 август Коняспор - Галатасарай 1:4 (Суперлиг)
12 септември Галатасарай - Мерсин 1:1 (Суперлиг)
15 септември Галатасарай - Атлетико Мадрид 0:2 (Шампионска лига)
19 септември Трабзонспор - Галатасарай 0:1 (Суперлиг)
26 септември Галатасарай - Газиантепспор 2:1 (Суперлиг)


Досегашни срещи:

Астана - Галатасарай

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139