Волфсбург - ЦСКА Москва: В търсене на изненадата


Н. Гавазов

Волфсбург - ЦСКА Москва: В търсене на изненадата

Волфсбург - ЦСКА Москва
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 15.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Вицешампионът на Германия приема завършилия на второ място през миналия сезон в Русия в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Другите два отбора в тази група са Манчестър Юнайтед и ПСВ, така че, преценявайки възможностите и силите на участниците, както и това, че "червените дяволи" са фаворит за лидерската позиция в квартета, спокойно може да кажем, че срещата на "Фолксваген Арена" е първи финал за второто място в групата.

Очаква ни гореща битка, макар че обикновено сме свикнали да наблюдаваме такива сблъсъци на по-късен етап от турнира.

Волфсбург е трети в Германия, с актив от осем точки от четири мача и на пръв поглед "вълците" запазват статута си на фаворит и подгласник на Байерн Мюнхен. Играта на отбора в сравнение с миналата година обаче е променена в низходяща линия. Не е ясно дали, заради продажбата на Де Брюйне или това са първите симптоми на "втория сезон", но вицешампионът е загубил мощта в атаката си и онази лекота, с която преодоляваше противниковите редути. Да, разликата от лидерите е само 4 точки, отбелязаните голове са 6 срещу допуснати 2, но как да си обясним резултатите срещу аутсайдерите Кьолн и особено срещу Инголщадт? Точно в тези мачове се видя, че "вълците" трудно се справят с противници, чиито отбрани са сгъстени, като нападателите играят еднообразно и упорито не желаят да променят начина, по който се опитват да вкарат гол.

Що се отнася до ЦСКА, руският отбор се намира в подем. Разбира се, ще оставим настрана фаза плейофи в Шампионска лига, където московчани по щастлив начин се добраха до тук, а срещу Спортинг и с откровена съдийска помощ. Във вътрешното първенство столичани записаха седем победи в първите седем мача, като допуснаха само два. Прави впечатление, че "армейците" умело сменят темпото на игра и много рационално действат във всички линии, като дори изглежда, че хората на Слуцки пестят сили. През уикенда обаче московчани не пестяха никакви сили срещу Зенит и направиха всичко възможно да повалят шампиона. Ако това се бе случило, разликата между двата съперника щеше да достигне 9 точки и на практика интригата за титлата щеше да изчезне още в първата четвърт на сезона. Столичани бяха на две минути от успеха, но голът на Смолников попари надеждите на домакините за победа, така че ЦСКА трябваше да се задоволи само с точка, която е малко с оглед на усилията, които положиха играчите на Слуцки в този мач.

Домакините не могат да разчитат на контузения Лопес, както и на Виериня и Кастеелс, които се възстановяват. Кадровите проблеми в ЦСКА се изчерпват с контузения Головин.

Поглеждайки към коефициента за този мач, няма как да не ни направи впечатление категоричността, с която букмейкърите сочат Волфсбург за фаворит в сблъсъка. Логиката е видима - отбор от Бундеслигата посреща отбор от Висшата лига на Русия. Вероятно много от почитателите на залозите ще играят срещата "1" и ще имат пълните основания за това. Какво пречи обаче да потърсим изненадата в двубоя? Още повече, че има основания за подобни предположения. По-горе изложихме в какви посоки се е развила играта на отборите. Освен това ЦСКА е турнирен боец - спомнете си само миналогодишните им мачове. Вероятно гостите ще наситят опорната зона и ще разчитат на мощни контраатаки, а видяхме, че "вълците" се затрудняват при такава игра на противника. Не са ли не по-малко мотивирани тези доводи, за да използваме и "Х" в нашата игра?

Прогноза: Волфсбург - ЦСКА Москва 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Волфсбург:

08 август Щутгартер Кикерс - Волфсбург 1:4 (Купа на Германия)
16 август Волфсбург - Айнтрахт 2:1 (Бундеслига)
22 август Кьолн - Волфсбург 1:1 (Бундеслига)
28 август Волфсбург - Шалке 04 3:0 (Бундеслига)
12 септември Инголщад - Волфсбург 0:0 (Бундеслига)

ЦСКА Москва:

22 август ЦСКА Москва - Ростов 2:1 (Висша лига)
26 август ЦСКА Москва - Спортинг Лисабон 3:1 (Шампионска лига)
30 август Кубан Краснодар - ЦСКА Москва 0:1 (Висша лига)
06 септември ЦСКА Москва - Уфа 0:1 (Приятелска среща)
12 септември ЦСКА Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Волфсбург - ЦСКА Москва

2 срещи
1 победа за Волфсбург
0 равенства
1 победа за ЦСКА Москва
Голова Разлика: 4:3 за Волфсбург

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184