Ман Сити – Ювентус е гвоздеят на вечерта


FUTBOL-TV

Ман Сити – Ювентус е гвоздеят на вечерта

Манчестър Сити - Ювентус
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 15.09.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


В първия мач в може би най-интригуващата група "D" един срещу друг още на старта й ще се изправят съставите на Манчестър Сити и Ювентус.

Английският вицешампион Манчестър Сити ще прави пореден опит да успее да запише славна страница в своята история. Очакванията към многомилионната селекция на "гражданите" са големи, тъй като силите на Сити стигат все до фазата на директните елиминации. В последното издание на турнира именно на 1/8-финалите приключи щурмът на отбора, когато европейският клубен шампион Барселона елиминира играчите на Мануел Пелегрини, побеждавайки ги с 2:1 и 1:0. Сити, както обикновено, се подсили с доста и все качествени футболисти, като тимът счупи трансферните си прагове, след като привлече Рахийм Стърлинг от Ливърпул за 50 млн. лири и Кевин де Бройне от Волфсбург за 54 млн. лири. "Гражданите" започнаха ударно сезона в Англия и записаха 5 поредни победи, като по този начин изравниха рекорд отпреди 103 години. Проблемите пред Ман Сити са свързани с травмите на голмайстора Серхио Агуеро, както и с тези на Давид Силва и Рахийм Стърлинг, като за всички лекарският щаб ще решава в последния момент.

Ювентус започна нов сезон в Шампионската лига. Уви, "бианконерите" са лидер в анти-статистиката на турнира, тъй като станаха тимът с най-много загубени финали в надпреварата - цели 6. Както е известно, "старата госпожа" бе финалист в последното издание на Лигата, но в решителния двубой в Берлин тимът загуби очаквано и заслужено от Барселона с 3:1. Сега торинци започват нов поход в преследване на тъй дълго чакания трети трофей от турнира. Сезонът обаче за Юве не започна никак добре и след първите три кръга в Калчото "бианконерите" имат само 1 точка, въпреки че през лятото направиха редица силни трансфери.

Прогноза: Манчестър Сити - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

10 август Уест Бромич - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
16 август Манчестър Сити - Челси 3:0 (Висша лига)
23 август Евертън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
29 август Манчестър Сити - Уотфорд 2:0 (Висша лига)
12 септември Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)

Ювентус:

01 август Марсилия - Ювентус 2:0 (Приятелска среща)
08 август Ювентус - Лацио 2:0 (Суперкупа на Италия)
23 август Ювентус - Удинезе 0:1 (Серия А)
30 август Рома - Ювентус 2:1 (Серия А)
12 септември Ювентус - Киево 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Ювентус

4 срещи
1 победа за Манчестър Сити
2 равенства
1 победа за Ювентус
Голова Разлика: 4:3 за Ювентус

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193