Монако - Ювентус: Торинци ще сложат край на приказката


Н. Гавазов

Монако - Ювентус: Торинци ще сложат край на приказката

Монако - Ювентус
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 22.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Монако посреща Ювентус в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига и ще се опита да продължи приказката си в престижния турнир. Поражението с 1:0 в срещата в Торино дойде при нещастни обстоятелства за представителя на Лига 1. Впрочем, противно на очакванията, двата тима направиха много здрав двубой, с непрестанни атаки към двете врати, като гостите дори имаха по-опасни положения, а в началото на мача именно те бяха доминиращия тим и само класата на Буфон спаси италианците от конфузен резултат.

През уикенда Монако направи поредната си издънка в Лига 1, след като не успя да победи средняка Рен. Хората на Жардим водеха до 87-та минута, когато гол на Хабибу отне две точки от домакините. Колкото и чудно да звучи, на теория Монако се намира в борбата за титлата, защото тимът е на 6 пункта от първото място. Друг е въпросът дали монеканците имат сили да бъдат конкурентни на ПСЖ и Олимпик Лион.

Ювентус прие Лацио през уикенда и в пространството се появиха предположения, че торинци ще пощадят съперника си, мислейки за утрешния мач. Нищо подобно не се случи. Хората на Масимилиано Алегри победиха съперника си с 2:0 и увеличиха преднината си пред двата столични тима на 15 точки. На практика "бианконерите" защитиха миналогодишната си титла и сега могат да се раздадат в Шампионска лига.

Домакините са Траоре, Кондогбия и Тулалан, които са контузени, а Бакайоко е под въпрос. Това означава, че Моутиньо и Фабиано ще се разположат в опорната зона, а Бербатов ще поведе нападението.

Гостите ще бъдат без намиращите се в лазарета Асамоа, Ромуло, Касерас и Погба. Относно Видал, състоянието му ще се изясни утре, но вероятността чилиецът да играе много голяма.

Този мач, както и мадридското дерби крие много интрига в себе си. Монако е с една загуба в последните си 6 срещи, въпреки че завърши наравно в последните си 5 двубоя. По-интересното е свързано с формата на отбора у дума - Монако има само една победа в последните си 6 мача пред собствени фенове и нито една победа в последните си 4 срещи. А това е проблем, включително и на психологическо ниво.

Ювентус е лош гост - торинци загубиха 5 от последните си 6 гостувания в Шампионска лига, в същото време италианците запазиха суха мрежата си в 6 от последните си 11 мача в турнира. Именно здравата отбрана на "бианконерите" е силното им оръжие. Юве обаче има в редиците си звезден нападател в лицето на Карлос Тевес, който е в състояние да реши даден двубой и предположенията са, че сега аржентинецът ще има по-големи шансове да порази вратата на противника, отколкото мача в Торино.

Именно добрата защита на гостите и наличието на по-опитни и качествени футболисти ще решат съдбата на този сблъсък и ще сложат точка на приказката на Монако.

Прогноза: Монако - Ювентус 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

03 април Монако - Сент Етиен 1:1 (Лига 1)
07 април Монако - Монпелие 0:0 (Лига 1)
10 април Каен - Монако 0:3 (Лига 1)
14 април Ювентус - Монако 1:0 (Шампионска лига)
18 април Монако - Рен 1:1 (Лига 1)

Ювентус:

04 април Ювентус - Емполи 2:0 (Серия А)
07 април Фиорентина - Ювентус 0:3 (Купа на Италия)
11 април Парма - Ювентус 1:0 (Серия А)
14 април Ювентус - Монако 1:0 (Шампионска лига)
18 април Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Монако - Ювентус

3 срещи
1 победа за Монако
0 равенства
2 победи за Ювентус
Голова Разлика: 7:4 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242