Ювентус - Монако: С надежда за нови чудеса


Н. Гавазов

Ювентус - Монако: С надежда за нови чудеса

Ювентус - Монако
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 14.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Ювентус посреща Монако в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига - това е среща между два отбора, които се отличават с отлична игра в защита, така че почитателите на головите феерии не трябва да очакват много попадения, но мачът заслужава внимание. Първо, в него ще видим единствения българин в турнира и второ, ще станем свидетели на колосално тактическо надиграване, в което италианците са фаворити, но от друга страна монеканците не са престанали да вярват в чудеса.

Ювентус спечели шест мача във всички турнири, при това без да допусне гол, като особено впечатляващи бяха успехите в Дортмунд и Флоренция - местните Борусия и Фиорентина бяха пометени с по 3:0, като нито за миг "бианконерите" не поставиха под съмнение превъзходството си. В последния кръг обаче хората на Масимилиано Алегри бяха свалени от небесата, след като претърпяха минимално поражение от намиращия се в бедствено положение отбор на Парма. Това обаче означава, че футболистите на Ювентус ще имат допълнителен стимул във вторник вечер, а именно да се реабилитират пред собствена публика.

Монако се превърна в истинско откритие в Шампионска лига. След летните кадрови загуби едва ли някой можеше да предположи, че тимът ще се добере до четвъртфиналите на Шампионска лига. Още на груповата фаза имаше съмнения във възможностите на "червено-белите" да се конкурират с Байер, Зенит и Бенфика. Въпреки всичко, възпитаниците на Леонардо Жардим завършиха първи в групата и се класираха за плейофите на турнира. В осминафиналите вероятно само търсачите на силните усещания са залагали на Монако. Отборът обаче изненада не само цяла Европа, но и собствените си фенове, отстранявайки Арсенал. Добре вървят нещата и в Лига 1, където Монако няма загуба в осем поредни мача, а след последния кръг тимът измести Олимпик Марсилия от третото място.

Както казахме, сегашните Ювентус и Монако не вкарват много, но историята показва, че това не винаги е било така. През сезон 97/98 в двата полуфинални мача бяха вкарани общо десет гола. В Торино домакините празнуваха с 4:1, като в герой се превърна Алесандро Дел Пиеро, който оформи хеттрик, а в реванша Монако победи с 3:1, като Тиери Анри вкара гол.

Домакините са с огромни кадрови проблеми и Алегри има защо да се безпокои. Извън групата за мача са Асамоа, Ромуло, Касерас, Погба и Мароне. Участието на Пирло пък е под въпрос. което най-много тревожи феновете и треньорския щаб на торинци.

Относно Монако, Жардим не може да разчита на Траоре. Всички останали играчи са на разположение и няма никакви съмнения, че утре вечер ще видим на терена онези от футболистите, които се намират в най-добра форма и състояние на духа. Със сигурност Бербатов ще води атаката, а схемата на игра ще бъде 4-3-2-1.

Очакванията са Ювентус да доминира от самото начало на двубоя. Едва ли италианците ще си позволят лукса да подценят своя съперник, така че с оглед характера на турнирната борба, домакините ще се постараят да вкарат поне един гол и да не допуснат такъв. Монако също ще се опита да отбележи попадение, което ще накара домакините да бъдат по-внимателни, а цялата ситуация предполага отсъствие на динамичен футбол и наличие на повече тактически действия в играта на 22-та. Както казахме, двата тима не вкарват много, което предполага, че в мача ще видим не повече от един-два гола. С оглед класата на Ювентус и това, че торинци ще имат подкрепата на публиката, май-вероятно "баианконерите" ще постигнат минимална победа и няма да лишат Монако от надежда за нови чудеса.

Прогноза: Ювентус - Монако 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

18 март Борусия Дортмунд - Ювентус 0:3 (Шампионска лига)
22 март Ювентус - Дженоа 1:0 (Серия А)
04 април Ювентус - Емполи 2:0 (Серия А)
07 април Фиорентина - Ювентус 0:3 (Купа на Италия)
11 април Парма - Ювентус 1:0 (Серия А)

Монако:

17 март Монако - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
22 март Реймс - Монако 1:3 (Лига 1)
03 април Монако - Сент Етиен 1:1 (Лига 1)
07 април Монако - Монпелие 0:0 (Лига 1)
10 април Каен - Монако 0:3 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Ювентус - Монако

2 срещи
1 победа за Ювентус
0 равенства
1 победа за Монако
Голова Разлика: 6:4 за Ювентус

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230