Скоулс: Типичен Арсенал


Н. Гавазов

Скоулс: Типичен Арсенал

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс заяви, че през тази седмица зрителите отново са видели "типичния Арсенал", който започва да играе едва когато не е подложен на натиск. На практика, никой не вярваше на "артилеристите" след домашното поражение с 3:1 от Монако в първия мач от осминафиналите на Шампионска лига. Смъквайки от себе си оковите, както се изрази Скоулс, Арсенал показва отлична игра и постигна победа с 2:0.

"Арсенал показа, че когато им паднат оковете, те може да играят. Това бе блестяща игра срещу средняк, макар и да не вкараха трети гол, от който се нуждаеха. Типичен Арсенал: когато не са подложени на натиск, те показват своя най-добър футбол", заяви Скоулс.

"Отново съм впечатлен от връзката в полузащитата между Санти Касорла и Франсис Кокелен, макар че лично аз бих избрал друг състав, не този на Венгер. Бих придвижил Касорла по-близо до атаката, ще поставя Рамзи до Кокелен, а Месут Йозил ще го извадя от състава", каза още Пол.

"Това бе пореден мач в изпълнение на Йозил, когато играта му не вървеше и той не можеше да повлияе на изхода. Това не бе най-лошата му игра, той участва в първия гол, но колко дълго Арсенал трябва да чака, кога Йозил ще донесе победата на отбора? Той намираше пространства, но пасът му няма нищо общо с понятието забележителен. Много се стараеше, но и много бавеше Арсенал. Бе закупен, за да прави разликата именно в такива вечери", завършва Скоулс.

 

  Сподели
139