Ювентус се разправи с Борусия Дортмунд


И. Ангелов

Ювентус се разправи с Борусия Дортмунд

След като победи с 2:1 у дома си в Италия, Ювентус гостуваше на "Сигнал-Идуна Парк" в Дортмунд на местния Борусия в срещата от осминафиналите на Шампионска лига. Днес "старата госпожа" успя отново да победи своя опонент, този път с категоричното 3:0 след голове на Тевес и Алваро Мората.

Още в 3-ата минута Тевес откри, когато получи пас на привидно безопасна позиция за противника. Той се огледа и стреля с невероятна сила право в ъгъла на Вайденфелер, не оставяйки му никакви шансове за спасяване - 1:0.

Борусия опита да върне гол в 19-ата минута, спечелвайки чрез Шмелцер добро статично положение. В 27-ата минута за гостите Погба бе заменен принудително от Барцали. За домакините на почивката Шмелцер бе заменен от Кирх.

В 50-ата минута Вайденфелер направи голямо спасяване срещу Мората, давайки шанс на своите. Той повтори това 8 минути по-късно, но се пропука в 70-ата, когато Маркисио копна топката за Тевес на добра позиция, той пусна топката за Мората за лесен завършек на атаката и 2:0. В 79-ата минута Тевес отново се разписа и това стана при нова контра за 3:0. 

  Сподели
96