Гуардиола: Не дадохме никакъв шанс на Шахтьор


Н. Гавазов

Гуардиола: Не дадохме никакъв шанс на Шахтьор

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели мнението си за срещата с Шахтьор Донецк от осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, баварците пометоха съперника си със 7:0 и се класираха за следващата фаза на турнира.

- Пеп, 7:0 повод ли е за радост?

- Радваме се, че продължаваме напред. Проведохме добър, качествен мач. Разбира се, беше ни по-леко - 11 срещу 10 играчи винаги е по-леко. През първите 25 минути Шахтьор изглеждаше достойно. Поздравявам своя отбор с класирането за следващата фаза.

- Започнахте с петима защитници, които се превърнаха в петима нападатели?

- Това за първи път го правя в кариерата си. В първата среща играхме с трима нападатели, бе трудно, но сега всички играха отлично: Левандовски, Гьотце и особено Рибери. Франк през първите 20 минути игра просто отлично. Ариен бе леко травмиран преди мача. Не дадохме никакъв шанс на Шахтьор. Играл съм 6-7 пъти срещу тях, те имат силен футбол, но с човек по-малко им бе трудно.

- Съгласен ли сте, че за Шахтьор всичко завърши в четвъртата минута?

- Не. Срещаат свърши в 90-та минута. Всичко можеше да се случи. Не винаги е лесно когато играеш с човек повече. Но добре играхме на фланговете и държахме топката под контрол. С такива съперници не е лесно, все пак това е Шампионска лига.

- Казахте, че Шахтьор може да се бори за титлата в Бундеслигата. Другите отбори в Германия са много слаби?

- Добре познавам Шахтьор. Три-четири месеца почиваха, а това не е лесно. Те имат добри играчи. Много добре знам, че в Бундеслигата щяха да се борят за титлата.

 

  Сподели
80