Байерн ще пречупи Шахтьор


Н. Гавазов

Байерн ще пречупи Шахтьор

Байерн Мюнхен - Шахтьор Донецк
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 11.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Срещата между Шахтьор и Байерн Мюнхен в Лвьов може спокойно да претендира за най-скучната в историята на Шампионска лига. Двата отбора нанесоха общо три удара в очертанията на вратата и това при положение, че в състава на гостите нямаше никакви кадрови промени, т.е. това са си същите онези баварци, които познаваме като един от най-атакуващите отбор в Европа.

След мача в Украйна възпитаниците на Гуардиола си го изкараха на Падерборн, отбелязвайки шест гола на нещастния дебютант. След това последваха уверените успехи над Кьолн, Айнтрахт Брауншвайг и Хановер 96. Може да кажем, че Байерн се завърна на победния път, а преднината от 11 точки на върха в Бундеслигата е достатъчно основание на тима да се концентрира изцяло върху Шампионска лига.

Що се отнася до Шахтьор, отборът изигра два мача във възобновеното първенство на Украйна. "Миньорите" с лекота взеха трите точки срещу Ворксла, но срещнаха трудности в мача с Металист, изпускайки победата в самия край на срещата. Така Шахтьор остана на второ място в класирането, на седем точки от лидера Динамо и на една от Днепър, което означава, че Мирча Луческу и компания има защо да се притесняват за участието си в Шампионска лига през следващата година.

Домакините не могат да разчитат на наказания Шаби Алонсо и на контузените Хави Мартинес, Филип Лам и Тиаго Алкантара. Това означава, че в опорната зона компания на Швайнщайгер ще прави Алаба.

При гостите нещата не са много ясни. Под въпрос, дори в тези часове, е участието на Ракитцки, Тейшера, Кривцов и Ордец. Тази сутрин стана ясно, че Бернард няма да играе, но Луческу и без това не разчита на него.

Напълно нормално е да се смята, че домакините са фаворити в мача. Ще е една от най-големите изненади, ако Шахтьор победи своя съперник, а не по-малко изненадващо ще бъде, ако баварците запишат втори пореден двубой без отбелязан гол - подобно нещо се случи преди 38 мача в Шампионска лига, през сезон 2012/13.

Предполага се, че баварците ще установят пълен контрол върху събитията още от първите минути и със здрава защита и много сили в нападение ще успеят да пречупят коравия тим на Шахтьор.

Прогноза: Байерн - Шахтьор 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

17 февруари Шахтьор Донецк - Байерн Мюнхен 0:0 (Шампионска лига)
21 февруари Падерборн - Байерн Мюнхен 0:6 (Бундеслига)
27 февруари Байерн Мюнхен - Кьолн 4:1 (Бундеслига)
04 март Байерн Мюнхен - Брауншвайг 2:0 (Купа на Германия)
07 март Хановер 96 - Байерн Мюнхен 1:3 (Бундеслига)

Шахтьор Донецк:

07 февруари Олборг - Шахтьор Донецк 1:2 (Приятелска среща)
17 февруари Шахтьор Донецк - Байерн Мюнхен 0:0 (Шампионска лига)
28 февруари Шахтьор Донецк - Ворскла 3:0 (Висша лига)
04 март Металист Харков - Шахтьор Донецк 0:2 (Купа на Украйна)
07 март Металист Харков - Шахтьор Донецк 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Шахтьор Донецк

1 среща
0 победи за Байерн Мюнхен
1 равенство
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231