Марибор - Шалке 04: По-опитният ще победи


Н. Гавазов

Марибор - Шалке 04: По-опитният ще победи

Марибор - Шалке 04
Стадион: "Людски врт", Марибор
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

За разлика от другата среща в групата, тук и двата отбора имат нужда от трите точки, за да изпълнят задачите пред себе си. При успех на домакините, те ще изместят съперника си от третото място и ще играят в Лига Европа през пролетта. Малко по-сложна е ситуацията с Шалке 04, който освен, че се нуждае от победа, ще се надява Челси да се наложи над Спортинг.

Трябва да кажем, че скромният Марибор много достойно се представи срещу именитите си съперници. Словенците не успяха да запишат победа в досегашните си пет мача, но завършиха наравно с всеки един от съперниците си. Любопитното е, че във всичките случаи резултатът е един и същ - 1:1. Ако изхождаме от общата закономерност, то "миньорите" би следвало да постигнат успех тук, но едва ли немците са изправени пред приятна разходка в Словения. Нито Спортинг, нито Челси успяха да изтръгнат победата на "Людски врт".

Шалке 04 влиза в мача с решително настроение. Поражението преди две седмици от Челси с 5:0 раздруса отбора на Ди Матео. След фиаското "миньорите" решиха да си го изкарат на своите съперници в Бундеслигата. Отначало Шалке 04 победи Майнц 05 с 4:1, а след това Щутгарт получи четири гола във вратата си. Тези две победи почти заличиха спомена от неуспешната среща с лидера в английската Висша лига, но сега "миньорите" трябва да направят решителна последна крачка и да очакват добри новини от Лондон - тогава погромът от Челси ще бъде напълно забравен.

Домакините почти нямат кадрови проблеми. Единствените, които са под съмнение са Стоянович (счупен нос) и Дервишевич (зъбобол).

Гостите пристигат с огромни кадрови проблеми. Контузени са Дракслер, Фарфан, Горецка, Колашинац, Матип, Боатенг, Сантана, Обаси и Сам.

Среща, в която залогът е голям и поради това се очаква да станем свидетели на здрава битка. Домакините са без загуба в последните си седем европейски мача тук, но от друга страна Марибор няма победа над немски отбор. Очакванията са за равностоен двубой, в който победителят ще вземе срещата с малка разлика, а това ще го направи по-опитният отбор. За нас това са гостите, които разполагат не само с добър треньор, но и с играчи от висока класа, способни сами да решат даден мач.

Прогноза: Марибор - Шалке 04 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Марибор:

22 ноември Марибор - Копер 4:0 (Лига 1)
25 ноември Спортинг Лисабон - Марибор 3:1 (Шампионска лига)
29 ноември Марибор - Рудар 3:2 (Лига 1)
03 декември Марибор - Кърка 4:2 (Купа на Словения)
06 декември Марибор - Радомлие 4:1 (Лига 1)

Шалке 04:

08 ноември Фрайбург - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
22 ноември Шалке 04 - Волфсбург 3:2 (Бундеслига)
25 ноември Шалке 04 - Челси 0:5 (Шампионска лига)
29 ноември Шалке 04 - Фрайбург 4:1 (Бундеслига)
06 декември Щутгарт - Шалке 04 0:4 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Марибор - Шалке 04

1 среща
0 победи за Марибор
1 равенство
0 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167