Челси - Спортинг: Сините няма да подарят точки на съперника


Н. Гавазов

Челси - Спортинг: Сините няма да подарят точки на съперника

Челси - Спортинг Лисабон
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Челси посреща Спортинг в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, който е без значение за класирането на "сините". Спортинг от своя страна ще търси резултат, който да направи така, че португалците да не зависят от развитието на събитията в Марибор.

Челси вече е сигурен победител в групата, постигайки този успех за девети път през последните 12 кампании. През сегашния сезон в Шампионска лига лондончани са без загуба, записвайки три победи, включително и на терена на утрешния си съперник, както и две равенства - при домакинството си на Шалке 04 и при гостуването си на Марибор. Във вътрешното първенство обаче "сините" се препънаха - при гостуването си на Нюкасъл през уикенда, така че коментариите, че отборът може да завърши сезона непобеден, вече не са актуални. Нещо повече, огромната преднина на върха вече не е толкова голяма и след последните неуспешни резултати във Висшата лига Челси е само с три точки пред Манчестър Сити.

Спортинг лошо започна участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига след като взе само точка в първите си три двубоя. По всичко изглеждаше, че португалците няма да бъдат конкурентни в борбата за второто място, но резултатите на Шалке 04 и победите на "лъвовете" в последните два мача направиха така, че сега Спортинг е втори в класирането на група G и ако утре Шалке 04 не спечели мача си с Марибор, португалците ще празнуват класирането си за плейофите. Във вътрешното първенство Спортинг сложи край на лошата си серия с две поредни победи и събра 23 точки от 12 мача - пет пункта по-малко от втория Порто.

Днес стана ясно, че Моуриньо ще даде почивка на няколко футболисти, сред които са Джон Тери, Вилиан и Еден Азар. "Бих искал да дам почивка на целия отбор, но тези тримата играят постоянно, а аз имам добри варианти за тяхната позиция. През декември има да изиграем много мачове. Всеки отбор има период за почивка, ние нямаме такъв", заяви Жозе.

Нани няма да играе, след като се контузи по време на мача с Боависта. Извън групата е наказания Соареш.

Големият въпрос е, дали Челси ще подари точки на португалския си противник? На този въпрос ще отговорим с друг: вярва ли някой, че португалският мениджър не се интересува от статистика и слава? Със сигурност може да кажем, че лондончани ще искат да завършат груповата фаза в Шампионска лига без загуба. Също така е почти сигурно, че след последните неуспехи "сините" ще се постараят да зарадват "Стамфорд Бридж". Очакванията ни са, че ще последва нужната реакция от страна на домакините на загубата от Нюкасъл и те ще спечелят мача. Челси, макар и без някои основни футболисти, има класата и възможностите да се справи със своя съперник.

Прогноза: Челси - Спортинг 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

22 ноември Челси - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
25 ноември Шалке 04 - Челси 0:5 (Шампионска лига)
29 ноември Съндърланд - Челси 0:0 (Висша лига)
03 декември Челси - Тотнъм 3:0 (Висша лига)
06 декември Нюкасъл - Челси 2:1 (Висша лига)

Спортинг Лисабон:

09 ноември Спортинг Лисабон - Пасош Ферейра 1:1 (Суперлига)
21 ноември Ешпиньо - Спортинг Лисабон 0:5 (Купа на Португалия)
25 ноември Спортинг Лисабон - Марибор 3:1 (Шампионска лига)
29 ноември Спортинг Лисабон - Витория Сетубал 3:0 (Суперлига)
05 декември Боависта - Спортинг Лисабон 1:3 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Челси - Спортинг Лисабон

1 среща
1 победа за Челси
0 равенства
0 победи за Спортинг Лисабон
Голова Разлика: 1:0 за Челси

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138