Порто и Шахтьор ще играят единствено за честта си


FUTBOL-TV

Порто и Шахтьор ще играят единствено за честта си

Порто - Шахтьор Донецк
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке (Франция)

В последен двубой от група "Н" в Шампионската лига един срещу друг се изправят най-силните отбори в нея - Порто и Шахтьор Донецк. Интрига в мача обаче няма, тъй като всичко е ясно с челните позиции. "Драконите" са непоклатим лидер и победител в групата, тъй като след пет изиграни кръга имат в актива си 13 точки, докато украинският шампион до момента е с 8 и ще завърши на второ място. Първият двубой между двата отбора в групата завърши без победител за крайното 2:2.

В предишния си двубой в надпреварата отборът на Порто надви в тренировъчно темпо 3:0 БАТЕ Борисов. Двубоят в Беларус бе игран при температура от -6 градуса по Целзий. Всички попадения в срещата паднаха след почивката, а голмайсторите бяха Ектор Ерера, Джаксън Мартинес и Кристиан Тейо. По всяка вероятност наставникът на Порто Хулен Лопетеги ще заложи на част от резервите в протоколни мач срещу Шахтьор, въпреки че в отбора няма контузени или наказани футболисти.

Отборът на Шахтьор Донецк си направи харакири в последния си двубой в турнира. "Миньорите" загубиха домакинството си на Атлетик Билбао с 1:0. Микел Сан Хосе се разписа в 68-ата минута и прибави нови точки, към едва едната до момента в актива на баските. Тимът от "Сан Мамес" няма шансове за място на осминафиналите, но ще защитава третата си позиция за Лига Европа. В 89-ата минута реферът Марк Клатънбърг подмина чиста дузпа в наказателното поле на "лъвовете" и ощети сериозно състава на Шахтьор, а загубата за украинците означаваше, че те нямат шанс да се борят за първото място, тъй като по-рано същия ден Порто бе победил БАТЕ. След срещата треньорът на тима Мирча Луческу се изказа остро срещу практиката на УЕФА някои от мачовете в турнира, предимно когато отборът домакин е от по-северна държава, да се играят в по-ранен час. За гостуването на Порто наказани са капитанът Сърна, Кучер и Адриано, а Азеведо е под въпрос.

Прогноза: Порто - Шахтьор Донецк 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

05 ноември Атлетик Билбао - Порто 0:2 (Шампионска лига)
09 ноември Ещорил - Порто 2:2 (Суперлига)
25 ноември БАТЕ Борисов - Порто 0:3 (Шампионска лига)
30 ноември Порто - Рио Аве 5:0 (Суперлига)
06 декември Академика Коимбра - Порто 0:3 (Суперлига)

Шахтьор Донецк:

09 ноември Шахтьор Донецк - Днепър 0:0 (Висша лига)
21 ноември Карпати Лвов - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
25 ноември Шахтьор Донецк - Атлетик Билбао 0:1 (Шампионска лига)
30 ноември Металург Запорожие - Шахтьор Донецк 0:4 (Висша лига)
05 декември Шахтьор Донецк - Ховерла 4:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - Шахтьор Донецк

5 срещи
3 победи за Порто
2 равенства
0 победи за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 10:6 за Порто

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155