Всичко или нищо за Рома и Манчестър Сити


FUTBOL-TV

Всичко или нищо за Рома и Манчестър Сити

Рома - Манчестър Сити
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 10.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

В един от най-интригуващите последни двубои от груповата фаза в тазгодишното издание на Шампионската лига един срещу друг в спор за второто място в група "Е", което ще гарантира и правото на участие на осминафиналите напролет, се изправят съставите на Рома и Манчестър Сити. Ситуацията в групата е изключително заплетена. Преди срещата "вълците" заемат второто място в групата с актив от 5 точки, колкото имат и "гражданите", които са трети, но и римляни, и манчестърци трябва да имат едно на ум, тъй като в борбата е замесен и руският първенец ЦСКА Москва, който също е с идентичен точков актив, въпреки че заема последното място, но също има хипотетични шансове за участие във фазата на директните елиминации. Ако Рома и Манчестър Сити завършат наравно, а в същото време "московските армейци" победят Байерн насред Мюнхен, то руският тим ще продължи напред.

В предишния мач в турнира буквално секунди разделиха Рома от важна победа в Москва, която до голяма степен можеше да подсигури участието на римляните в следващата фаза. Двубоят обаче завърши наравно 1:1, след като ЦСКА отбеляза гол в добавеното време на срещата. Василий Березуцкий вкара при опит за центриране, с което лиши италианците от победа, която беше почти сигурна след гол на Франческо Тоти от фаул в 43-ата минута. По този начин двата отбора вече имат по 5 точки в Група "Е" и до последно ще са в битката за второто място. За решителния сблъсък със Сити треньорът на "вълците" Руди Гарсия няма да може да разчита на контузеният Кастан, а Торосидис е под въпрос.

Английският шампион Манчестър Сити показа характер и запази реални шансове за продължаване на осминафиналите в Шампионската лига, след като стигна до малко незаслужена победа с 3:2 при домакинството си на Байерн Мюнхен. До 85-ата минута английският първенец губеше с 1:2, но две фрапантни грешки на Чаби Алонсо и Жером Боатенг позволиха на Серхио Агуеро да обърне резултата до 3:2. Аржентинецът реализира и първия гол в 21-ата минута от дузпа, като за нарушение срещу него Меди Бенатия беше изгонен с директен червен картон. Лошата новина за наставника на "гражданите" Мануел Пелегрини е, че звездата на тима Агуеро получи контузия в коляното в съботния двубой на Сити срещу Евертън във Висшата лига и аржентинецът може да отсъства за дълго от терените, след като още не е ясно и състоянието му, но със сигурност голаджията няма да пътува за Рим. Другите, които до последно ще са под въпрос преди решителния сблъсък с Рома са Настасич, Коларов и Давид Силва.

Прогноза: Рома - Манчестър Сити 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

09 ноември Рома - Торино 3:0 (Серия А)
22 ноември Аталанта - Рома 1:2 (Серия А)
25 ноември ЦСКА Москва - Рома 1:1 (Шампионска лига)
30 ноември Рома - Интер 4:2 (Серия А)
06 декември Рома - Сасуоло 2:2 (Серия А)

Манчестър Сити:

22 ноември Манчестър Сити - Суонзи 2:1 (Висша лига)
25 ноември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
30 ноември Саутхемптън - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
03 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
06 декември Манчестър Сити - Евертън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Рома - Манчестър Сити

1 среща
0 победи за Рома
1 равенство
0 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 1:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262