Роджърс: Уважаваме Базел, но трябва да ги победим


Н. Гавазов

Роджърс: Уважаваме Базел, но трябва да ги победим

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели мнението си за мача с Базел от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа българско време, като мърсисайдци се нуждаят от задължително победа, ако искат да продължат в следващата фаза на турнира.

"Ако след жребия за груповата фаза ни бяха предложили сегашната ситуация преди последния кръг, ние щяхме да се съгласим. Изправени сме пред важен мач и само от нас зависи, дали ще решим своята задача", заяви Роджърс.

"Ливърпул има богати традиции в Шампионска лига. Футболистите трябва да победят и да се класираме за следващата фаза, за да зарадваме нашите фенове. През последните няколко седмици доказахме, че постепенно намираме играта си след неуспешния период. Липсва ни стабилност през настоящия сезон, но виждам приятни промени в своя отбор от мач на мач. Концентрацията ни се подобри, имаме и класен състав. Наистина, изправени сме пред труден мач, но не един път сме виждали, как на "Анфийлд" нашите фенове се превръщат в 12-ти играч", каза още наставникът на Ливърпул.

"Няма нужда да печелим мача в неговия дебют. Мисля, че хладнокръвието ще стане решаващ фактор. В европейския футбол всичко се определя от техниката и тактиката. Разбираме, че трябва да се побеждава, но това е нужно да стане след последните 90 минути. Важно е да запазим търпение и да действаме технично, което ни отличава през последните години. Що се отнася до тактиката, то тук е важно да се запази концентрация. Ако всичко вършим както трябва, ще имаме отлични шансове за победа. Изобщо не ни минава през ума да подценяваме съперника. Паулу Соуза много сериозно работи в Базел. Това е водещ клуб в Швейцария, което доказват с играта си. Отнасяме се с уважение към съперника, но нашата задача е да победим", завършва Роджърс.

 

  Сподели
145