Зенит победи Бенфика в Русия (видео)


И. Ангелов

Зенит победи Бенфика в Русия (видео)

След ранния мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, Зенит успя да победи Бенфика с 1:0 и да превземе второто място на Мокано в групата, оглавявана от недостижимия до момента Байер Леверкузен. Германците имат 9 точки, след победата си Зенит събира 7, трети е Монако с 5 преди срещата с Байер, а последен се оказва Бенфика с 4 пункта.

Зенит започна живо срещата, като доминираше в голям период от първата част, но така и не материализира това в голове. Бенфика не създаваше много в атака, и тъй като и двата отбора нямаха полза от равенството, ни очакваше по-добра втора част.

Още в 50-ата минута Бенфика бе много близо до гол при един корнер. В 64-ата минута Хълк можеше да вкара в едно добро положение, изработено от Дани. 

Хълк върна услугата на своя колега в 79-ата минута, когато навлезе в наказателното поле и копна топката за Дани, който избяга на Луйзао и завърши с гол - 1:0. 

В края Бенфика не успя да наложи добра преса на своя опонент, а за капак и едно агресивно влизане с два крака на Луйзао в края му донесе и втори жълт картон и той бе изгонен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
182