Барселона едва ли ще се затрудни в Никозия


П. Пенков

Барселона едва ли ще се затрудни в Никозия

АПОЕЛ Никозия - Барселона
Стадион: "GSP", Никозия
Дата: 25.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки (Италия)


В двубой от петия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, Барселона гостува на АПОЕЛ Никозия във вторник от 21:45 часа. Испанският гранд е втори във временното подреждане, изоставайки само на точка от първата позиция, заемана от Пари Сен Жермен, докато кипърския тим е последен със само една спечелена точка досега.

Съставът на Йоргос Донис се представя блестящо в родното си първенство, където е лидер с два пункта преднина пред втория Аполон Лимасол, но това изглежда не се отнася и за показаното от отбора в най-големия европейски клубен турнир. Те започнаха участието си в надпреварата, губейки гостуването си на Барселона с 1:0, но пък седмица по-касно показаха качества и удържаха равенството 1:1 у дома срещу Аякс. След този мач обаче съставът на Йоргос Донис не успя да се противопостави и да вземе точка в двата си двубоя с Пари Сен Жермен, в които тима беше надигран с един и същ резултат 1:0.

Колкото до Барселона, то воденият от Луис Енрике тим можеше да заема и първото място в група F, ако не беше загуба с 3:2 от прекия им съперник Пари Сен Жермен в края на месец септември. В останалите си три изиграни срещи досега от турнира, "каталунците" успяха да спечелят максималното, регистирайки победи съответно над АПОЕЛ с 1:0, както и с 3:1 над Аякс в първата среща и след това с 2:0 при реванша в Амстердам. Колкото до Примера дивисион, то през уикенда Барселона записа поредната си категорична победа. Този път те се справиха със Севиля с резултат 5:1, който ги остави на две точки от лидера в подреждането - Реал Мадрид.

За домакините АПОЕЛ Никозия отсъстващ със сигурност ще бъде Костас Хараламбидес, който продължава да се възстановява от травма. Винисиус ще бъде основна въпросителна за мениджъра Йоргос Донис, тъй като полузащитника се оплаква от болки в коляното.

За Барселона аут ще бъдат контузените Томас Вермаелен и Андрес Иниеста, които не отпътуваха с отбора за предстоящата визита. Хавиер Масчерано, който пропусна победата с 5:1 над Севиля през уикенда, е много вероятно отново да получи почивка.

Прогноза: АПОЕЛ Никозия - Барселона 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ Никозия:

26 октомври АПОЕЛ Никозия - Неа Саламис 1:0 (Първа Дивизия)
01 ноември Етникос Ахна - АПОЕЛ Никозия 0:4 (Първа Дивизия)
05 ноември ПСЖ - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
10 ноември АПОЕЛ Никозия - Докса 0:0 (Първа Дивизия)
21 ноември Аполон - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Първа Дивизия)

Барселона:

25 октомври Реал Мадрид - Барселона 3:1 (Примера)
01 ноември Барселона - Селта 0:1 (Примера)
05 ноември Аякс - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
08 ноември Алмерия - Барселона 1:2 (Примера)
22 ноември Барселона - Севиля 5:1 (Примера)

Досегашни срещи:

АПОЕЛ Никозия - Барселона

1 среща
0 победи за АПОЕЛ Никозия
0 равенства
1 победа за Барселона
Голова Разлика: 1:0 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223